Un DJ din Filipine a fost împușcat mortal în timpul unei emisiuni în direct

Data publicării:
DJ filipine
Președintele Ferdinand Marcos Jr. cere poliției o anchetă amănunțită pentru prinderea atacatorului. Foto: DJ Johnny Walker / sursa foto: facebook

Un DJ și prezentator de radio din Filipine a fost împușcat mortal în timp ce realiza o emisiune în direct. Imaginile șocante cu moartea lui DJ Johnny Walker au putut fi văzute live de urmăritorii săi pe o rețea de socializare, transmite BBC.

Juan Jumalon, cunoscut drept DJ Johnny Walker, a fost împușcat în studioul său de acasă, a transmis poliția din Filipine.

Președintele țării, Ferdinand Marcos Jr., a condamnat uciderea jurnalistului de radio „în cei mai fermi termeni”. Patru jurnalişti au fost ucişi de acesta a preluat mandatul în iunie 2022, a anunţat Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine.

„Atacul este cu atât mai condamnabil cu cât s-a petrecut în propria casă a lui Jumalon, care a servit și ca post de radio”, a comunicat Uniunea Jurnaliștilor.

Jumalon transmitea live pe Facebook în jurul orei 05:30, ora locală, când suspectul a intrat în cabina de înregistrare și l-a împușcat.

Potrivit presei locale, citând surse din poliție, suspectul a cerut permisiunea de a intra în cabina de radio a DJ-ului pentru a anunța „ceva important în emisie”.

Polițiștii spun că au imagini CCTV din zonă.

Emisiunile jurnalistului sunt de obicei difuzate pe pagina de Facebook 94.7 Gold Mega Calamba FM, care are aproximativ 2.400 de urmăritori.

Soția acestuia l-a dus la spital imediat după incident, dar medicii l-au declarat mort.

Poliția a transmis că nu știe ca acesta șă fi fost amenințat anterioar de cineva.

Președintele Ferdinand Marcos Jr. a postat pe X că a instruit poliția să efectueze „o anchetă amănunțită pentru a-i aduce rapid pe făptuitori în fața justiției”.

Filipine este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti, spune Freedom House din SUA.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri