Sari la conținut

Un jihadist al Statului Islamic, arestat după ce a plănuit să doboare un avion cu o dronă

Poliţia turcă a reţinut un cetăţean rus care a jurat credinţă Statului Islamic şi care ar fi plănuit să doboare cu o dronă un avion american staţionat la baza aeriană Incirlik, înainte de a lansa un atac supra unei organizaţii religioase alevi, relatează Hurriyet, citat de News.ro.

Poliţia antiterorism a lansat operaţiunea după ce a primit informaţii că un presupus militant ISIS, Renat Bachiev, făcea pregătiri în provincia Adana, din sudul ţării pentru a organiza atacuri în numele grupării jihadiste.

Forţele de ordine l-au urmărit pe militant şi l-au văzut inspectând zona din jurul asociaţiei alevi din Incirlik, cu o bicicletă.

Ulterior, ei au luat măsuri, după ce au stabilit că rusul intenţiona să lanseze şi un atac vizând militari americani de la baza aeriană Incirlik, precum şi să doboare un avion american cu o dronă.

Mai mult, el ar fi cerut 2.800 de lire turceşti (aproximativ 600 de euro) de la alţi militanţi ISIS, pentru a cumpăra a dronă.
În cursul audierilor, Bachiev a recunoscut că face parte din gruparea jihadistă şi a dezvăluit că militanţii ISIS au mai încercat să organizeze un atac vizând militari SUA din Siria, dar au eşuat.
El a fost trimis în instanţă.