Un parlamentar rus dă vina pe SUA pentru încălzirea globală: „Ar putea folosi arme pentru manipularea climei”

Data publicării:
Daily life in Moscow
FOTO: Agerpres

Un parlamentar din Rusia susține că Statele Unite „ar putea folosi arme pentru manipularea climei” pentru a provoca o iarnă caldă în Rusia, dând vina pe autoritățile americane pentru încălzirea globală, scrie The Moscow Times.

Meteorologii au declarat că iarna neobișnuit de caldă din Moscova și din alte părți ale Rusiei a fost cauzată de un front atmosferic venit dinspre Oceanul Atlantic.

„Sunt convins că acestea nu sunt schimbări întâmplătoare”, a declarat parlamentarul Alexei Zhuravliov. „Dacă permafrostul Rusiei se topește va fi un dezastru. Americanii știu asta și își testează arma”.

Liderul partidului Rodina a mai declarat, în 2019, că incendiile de vegetație din Siberia și furtunile din Moscova au fost provocate tot de „armele climatice” folosite de SUA.

Teoria potrivit căreia Statele Unite ar putea folosi astfel de arme împotriva Rusiei datează din 2010, când Moscova a trecut printr-o vară caniculară. Un cercetător rus a susținut că „armele climatice provoacă secetă și alte fenomene extreme în diverse părți ale lumii”.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri