Un portofel pierdut de o femeie în anii 1950 a fost returnat familiei. Când l-a deschis, fiica ei a avut o surpriză

Data actualizării: Data publicării:
portofel
Un portofel pierdut de o femeie în anii 1950 a fost returnat familiei FOTO: Plaza Theatre

În zidul unui vechi cinematograf din Atlanta, SUA, a fost găsit un portofel pe care o femeie l-a pierdut în anii 1950. În interiorul lui au fost descoperite fotografii, carduri, bilete de tombolă. Fiind convins că urmașii femeii ar prețui aceste amintiri, actualul proprietar a început să-i caute.

La 65 de ani după ce portofelul a fost pierdut, actualul proprietar al Plaza Theatre, Chris Escobar, a decis să facă niște lucrări ample de renovare. Într-un spațiu ascuns al unui perete dintr-o baie a fost găsit portofelul în care erau documente de identitate, un bilet de tombolă pentru un Chevrolet, carduri de credit fără bandă magnetică, fotografii de familie alb-negru.

Chris Escobar era hotărât să returneze portofelul familiei.

Plaza Theatre, cel mai vechi cinematograf din Atlanta și un reper cultural, are tot felul de lucruri vechi. Escobar a spus că a găsit aparate vechi de floricele de porumb, sticle de băuturi spirtoase care nu mai sunt de actualitate, însă acest portofel l-a răscolit și și-a dat seama că ar fi un obiect important pentru familie, potrivit CNN.

portofel2
Un portofel pierdut de o femeie în anii 1950 a fost returnat familiei FOTO: Plaza Theatre

Din fericire, avea mai multe puncte de plecare. Din documente a aflat că proprietara lui era Floy Culbreth. Dar Escobar s-a confruntat cu prima problemă: atunci, cele mai multe femei femei preluau numele soțului, așa că o căutare online cu numele Culbreth a generat puține rezultate.

Escobar și-a recrutat soția, Nicole, pe care o numește „detectiva de pe internet”, pentru a-l ajuta să găsească urmașii proprietarei.

Nicole a reușit să găsească necrologul lui Roy Culbreth, soțul lui Floy. De aici a ajuns la o mențiune despre Culbreth Cup, un turneu de golf în scop caritabil. Apoi au reușit să o găsească pe Thea Chamberlain, implicată în organizarea turneului, care s-a dovedit a fi fiica soților Culbreth.

Chamberlain a spus că mama ei era frumoasă și cu o personalitate foarte plăcută. A fost, de asemenea, foarte implicată în comunitate, derulând mai multe acțiuni caritabile.

În portofelul mamei sale, Chamberlain a găsit chiar și unele obiecte care aveau legătură cu ea: un card de asigurare și o notă de programare de la medici. Acum 71 de ani, când mama ei a pierdut portofelul, Thea avea doar 6 ani.

„A fost foarte emoționant. Un val de amintiri a revenit și ne-au adus-o înapoi”, a spus ea.

Membrii familiei s-au întâlnit în luna noiembrie pentru a recupera portofelul și a-și comemora mama și bunica.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri