Sari la conținut

Un selfie la volan postat pe Facebook i-a adus moartea

Melodia Happy mă face fericită” sunt ultimele cuvinte pe care Courtney Ann Sanford, în vârstă de 32 de ani, le-a scris pe Facebook. A postat mesajul, însoţit de un selfie, în timp ce era la volan. Gestul s-a dovedit fatal.Tânăra a pierdut controlul maşinii şi a intrat frontal într-un camion.

În doar câteva secunde o viaţă s-a sfârşit şi asta pentru că a ţinut să îşi anunţe prietenii că este fericită, a subliniat locotenentul Chris Weisner de la poliţia din Clemmons.

Anchetatorii au descoperit că pe tot drumul spre muncă, femeia a postat mai multe fotografii şi mesaje pe pagina sa de Facebook, fără a ţine cont de faptul că, în Carolina de Nord, statul în care locuia, folosirea telefonului mobil la volan este interzisă.

„Am trei băieţi acasă. Ştiu că şi ei scriu mesaje în timp ce conduc. Şi toţi facem asta. Iar acest caz ne demonstrează că nu merită”, a adăugat Chris Weisner.

Peste 3000 de persoane mor anual, în Statele Unite, în accidente produse de şoferi care folosesc telefonul mobil în timp ce sunt la volan. Alţi 500.000 de mii de oameni au fost răniţi în astfel de accidente. Numărul victimelor poate fi însă şi mai mare. O statistică realizată în Statele Unite arată că peste 600.000 de persoane folosesc zilnic telefonul mobil în timp ce şofează.

De altfel, potrivit Centrului american pentru prevenirea accidentelor, în timp ce a fost scrisă această ştire, pe întreg teritoriul Statelor Unite au avut loc aproximativ 40 de accidente în care au fost implicate persoane care au folosit telefonul mobil în timp ce erau la volan.