Un șofer român angajat în Germania să transporte niște monede din aur nu s-a putut abține și a furat o parte din ele

Data actualizării: Data publicării:
monede din aur
Un șofer român angajat în Germania să transporte niște monede din aur a furat o parte din ele FOTO: Getty Images

Un șofer român în vârstă de 32 de ani angajat în Germania să transporte niște monede din aur de la aeroport până la un dealer de metale prețioase nu s-a putut abține și a furat o parte din ele, în valoare de aproape un milion de euro. Bărbatul și-a recunoscut fapta și a primit acum 3 ani și jumătate de închisoare. Monedele, însă, sunt de negăsit.

Anul trecut, pe data de 11 mai, românul șofer de camion, angajat la o firmă de transport, urma să transporte mai multe cutii pline cu monede din aur de la Aeroportul din Frankfurt la un dealer de aur din Erding. Cu ajutorul unui complice, care nu a fost prins nici acum, el e luat mai multe monede pe care le-a înlocuit cu pietre, a declarat procurorul de caz, Sandra Mesch, potrivit merkur.de.

Aceeași publicație spune că românul și complicele lui „nu au fost prea inteligenți”, pentru că nici măcar nu au purtat mănuși atunci când au înlocuit monedele cu pietre.

Prin urmare, românul a fost imediat trădat de urmele ADN lăsate pe pietre.

În plus, la investigarea telefonului mobil al românului, anchetatorii au descoperit o fotografie cu monedele făcută în ziua furtului.

În timpul procesului, românul nu a dezvăluit identitatea complicelui. De asemenea, niciuna din monedele furate nu au fost recuperate.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri