Un surfer i-a atacat pe toți localnicii unei insule din Indonezia ce i-au ieșit în cale. A spus că s-a simțit „aproape posedat”

Data publicării:
Surferul Bodhi Mani Risby-Jones care i-a atacat pe localnicii unei insule din Indonezia
Localnicii furioși au încercat să dea foc complexului turistic în care era cazat Risby-Jones (în poză). Captură foto: Facebook: Radio Haanji

Bodhi Mani Risby-Jones a spus că s-a simțit „aproape posedat” când a atacat cu sălbăticie mai mulți localnici ai unei insule turistice din Indonezia, informează The Guardian.

Australianul de 23 de ani ar putea rămâne după gratii până la cinci ani de zile dacă va fi condamnat pentru incidentul ce a avut loc joi pe insula Simeulue, care face parte din provincia conservatoare Aceh din apropiere de Sumatra.

Risby-Jones ar fi ieșit din complexul turistic Moon Beach Resort și a început să alerge și să lovească lumea pe strada principală a satului, potrivit unei publicații locale.

Cu puțin timp după ora 1:00 noaptea, bărbatul din Noosa, Australia, a atacat un pescar din satul Lantik, care a suferit răni grave pentru care a avut nevoie de 50 de copci la călcâi, suferind de asemenea mai multe fracturi, potrivit poliției indoneziene.

Inspectorul de poliție Jamitko a spus că Risby-Jones a atacat și un paznic înainte de a părăsi complexul turistic. „Era turbat. A făcut circ. A lovit un paznic și a ieșit din complexul turistic și a alergat de nebun la fiecare conducător de motocicletă pe care l-a întâlnit”, a relatat Jamitko.

Jamitko a spus că rănile pescarului au rezultat după ce Risby-Jones l-a lovit în timp ce circula cu motocicleta și după ce atacatorul a aruncat motocicleta peste victima care căzuse într-un șanț, potrivit Sydney Morning Herald.

Localnicii furioși au vrut să dea foc complexului turistic în care stătea atacatorul

Înfuriați de comportamentul turistului beat, localnicii au încercat să dea foc complexului turistic, potrivit șefului poliției. „Din fericire, poliția locală și șeful satului au reușit să calmeze mulțimea”.

Apărând flancat de polițiști în fața jurnaliștilor locali, Risby-Jones a declarat: „Nu am simțit că sunt eu însumi, ca și când eram aproape posedat. Nu a fost un sentiment plăcut. N-am fost eu însumi. În mod normal sunt un băiat bun.”

surferi-indonezia
Insula Simeulue, unde a avut loc atacul, este un loc popular printre surferi. Colaj foto: Instagram: moonbeachresort

Familia lui Risby-Jones a spus că acesta își regretă acum acțiunile și că cere iertare din partea poporului australian pentru acțiunile rușinoase și trauma provocată.

Risby-Jones a spus că a băut doar un pahar mic de vodcă înainte de incident, dar că suferea de insolație după ce practicase surfing cu o zi înainte. Mai mult, acesta susține că purta lenjerie intimă în timpul incidentului, potrivit ABC.

Surferul ar putea să primească lovituri de baston ca pedeapsă

Aceh este considerată cea mai conservatoare dintre toate provinciile Indoneziei. „Stilul de viață [asociat cu surful] va intra întotdeauna în conflict cu o provincie islamică și conservatoare din punct de vedere moral precum Aceh”, a explicat Tim Lindsey, un profesor de drept indonezian de la Universitatea din Melbourne.

Dacă legea sharia se va aplica în cazul australianului, acesta ar putea primi lovituri de baston ca pedeapsă, la care s-ar putea adăuga pedeapsa pentru consumul de alcool, interzis prin legea sharia.

Incidentul a avut loc într-o perioadă în care o altă insulă indoneziană a început să ia măsuri dure pentru a rezolva problema turiștilor care nu respectă legea și tradițiile locale.

Tensiunile dintre turiștii străini și localnicii din Bali au ajuns la cel mai înalt nivel după mai multe incidente, printre care se regăsește și cazul unui influencer care s-a pozat nud cu un copac sacru.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri