Sari la conținut

Un tânăr grav rănit, după ce țigara electronică din care fuma a explodat

 

Vecinul său, un fost pompier voluntar, a dat alerta şi i-a oferit primul ajutor. Lovit grav la mâna dreaptă, tânărul a fost transferat la un spital specializat din Nantes. Parchetul a deschis o anchetă şi a încredinţat-o jandarmeriei din Ancenis, pentru a stabili cauzele accidentului, notează Mediafax.

Comerciantul care a vândut ţigara electronică a fost avertizat în legătură cu incidentul şi ultimii cumpărători ai produsului vor fi contactaţi de revânzător şi de fabricant. Ancheta va stabili cauzele precise ale exploziei ţigării, un model fabricat în China şi foarte puţin comercializat. 

Sunt posibile mai multe piste, dintre care una menţionează o baterie defectuoasă sau o folosire inadecvată. Potrivit unui vânzător de ţigări electronice, unii consumatori, de cele mai multe ori tineri, cresc puterea bateriei pentru a creşte cantitatea de vapori produsă de ţigară.

Acesta este al doilea caz din Franţa, după unul înregistrat în septembrie. Alte incidente au fost însă semnalate în Marea Britanie sau Statele Unite.