Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

Data actualizării: Data publicării:
femeie in costum rosu stand pe scaun
Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare FOTO: Shutterstock

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Lae a ajuns la timp la interviul pentru un job la biroul unui avocat din Bristol, Anglia. Dar după ce a așteptat 20 de minute, interviul a fost anulat și i s-a cerut să revină a doua zi.

A plecat supărată, iar mai târziu a primit un mesaj în care i s-a spus că „anularea” a fost de fapt un test pe care ea l-a picat și nu a primit postul.

Ea spune că experiența a fost „extrem de bizară” și că a determinat-o să-și înceapă propria afacere, unde are grijă ca procesul de angajare să fie simplu și corect.

Cazul lui Lae nu este singular și potrivit unei agenții britanice de recrutare - Hays - mai mult de jumătate dintre oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă au avut o experiență negativă în timpul procesului de angajare.

BBC a aflat poveștile a zeci de oameni care au trecut prin interviuri ciudate, jignitoare și neplăcute.

La fel ca Lae, Aixin Fu a avut și ea o experiență neobișnuită și umilitoare atunci când a aplicat pentru un job administrativ, cu salariu minim, la o universitate.

În timpul unui interviu cu un grup de candidați, aceștia au fost rugați să se târască pe mâini și pe genunchi și să „mugească precum vaca”.

„Am făcut asta timp de trei sau patru minute. M-am enervat destul de tare, pentru că era nepotrivit. Dar a existat și un pic de presiune din partea colegilor, pentru că ei făceau asta”, a povestit ea.

Persoana cu care au susținut interviul le-a spus că încearcă astfel să vadă dacă au simțul umorului, însă Aixin crede că, de fapt, a vrut să le arate cine deține puterea acolo.

Julie din Missouri, SUA, spune că i s-a pus o întrebare incomodă, legată de vârstă, atunci când a aplicat pentru un job de copywriter part-time. Ea a povestit că la început a decurs totul excelent, dar la un moment dat persoana cu care a susținut interviul a întrebat-o: „Câți ani crezi că ți-au mai rămas?”. Julie, care are în jur de 60 de ani, a fost foarte afectată de situația în care a fost pusă și s-a simțit dicriminată.

Dar prejudecățile legate de vârstă nu sunt singurele experiențe neplăcute pe care oamenii le pot avea în timpul interviurilor. Pearl Kasirye, manager de marketing, spune că a fost întrebată despre originea ei în timpul unui interviu pentru un job de PR la un brand de modă din Milano.

Pearl locuiește la Londra și a plecat din Uganda, țara ei natală, pentru a trăi și a studia în Europa, încă de când era mică. A povestit că angajatorul i-a spus că îi va da un salariu la nivel de Uganda, nu unul european, din cauza originii ei. În aceste condiții, Pearl nu a mai dorit jobul.

Mulți oameni au spus că au fost discriminați în timpul procesului de angajare din cauza sexului. Potrivit datelor de pe platforma de angajare Applied, una din cinci femei a fost întrebată dacă are copii sau intenționează să aibă copii, în timpul interviului, în condițiile în care în Marea Britanie este ilegal ca angajatorii să întrebe candidații despre starea lor civilă, dacă au copii sau dacă intenționează să aibă copii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...