Ursul Papillon, un “maestru al evadărilor”, a fost capturat după ce a fugit în urmă cu o lună dintr-o rezervație din Alpi

Data publicării:
urs carpatin in padurile romaniei
Urs carpatin. Foto: Guliver/GettyImages

Ursul Papillon, botezat așa după romanul şi filmul cu acelaşi nume despre evadarea din închisoare a lui Henri Charriere, a fost capturat după ce a reușit să fugă de mai multe ori dintr-o rezervație din munții Alpi, scrie CNN. Ultima sa aventură "în libertate" s-a încheiat după 42 de zile.

Masculul în vârstă de 4 ani a reușit să se strecoare prin gardul electric din jurul rezervației și a reușit să evadeze pe 27 iulie. De atunci, îngrijitorii i-au pierdut urma deoarece şi-a pierdut zgarda cu emiţător radio. În cele din urmă, animalul a fost prins în pădurile din provincia Trentino.

Ursul este cunoscut pentru numeroasele sale evadări. După ce a fost capturat în 2019, Papillon a fugit din nou în luna iulie și, timp de nouă luni, a reușit să scape de "urmăritorii" săi. Animalul a fost prins abia în luna aprilie a acestui an, dar câteva ore mai târziu a evadat din nou din zona împrejmuită. Odată întors în captivitate, animalul a fost castrat în încercarea de a-l „calma”, însă nici de această dată angajații rezervației nu au răsuflat ușurați.

"Problema este că are un instinct puternic de a reveni în pădure, în mediul său natural", a declarat unul dintre îngrijitorii săi, pentru CNN.

Pădurile din Trentino au fost repopulate cu urşi cu câţiva ani în urmă, în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană. Ca urmare, întâlnirile dintre aceste animale şi oameni au devenit mai comune şi potenţial periculoase.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri