VENEZUELA. Manifestaţii pro şi contra preşedintelui Nicolas Maduro

Data publicării:
8253421

Mii de oameni au mărşăluit pe străzile capitalei venezuelene Caracas, ca să-şi arate susţinerea pentru lupta guvernului împotriva corupţiei, unul dintre principalele obiective ale preşedintelui Nicolas Maduro. Deja trei înalţi funcţionari au fost judecaţi pentru corupţie, iar liderul de la Caracas a promis că nimeni nu va mai beneficia de imunitate în faţa justiţiei.

„Le cer oamenilor să lupte împotriva corupţiei oriunde o găsesc. Am început o luptă împotriva corupţiei şi în următoarele zile vor fi câteva surprize adevărate la toate nivelurile”, a declarat preşedintele Maduro.

Într-o altă zonă din Caracas, alte de mii de persoane au ieşit în stradă să conteste politicile guvernului. Pentru aceştia nu corupţia este principala problemă, ci economia şi scăderea nivelului de trai după moartea lui Hugo Chavez.

Inflaţia se apropie de 40 la sută, iar în magazine găseşti cu greu mâncare şi alte produse de strictă necesitate. Mai mult, rata criminalităţii din Venezuela este una dintre cele mai mari din lume.

Nicolas Maduro a fost desemnat ca succesor chiar de către Hugo Chavez şi a devenit preşedintele Venezuelei în aprilie. Scrutinul a fost contestat de către opoziţie de motiv de fraudă iar mai multe ţări, printre care şi Statele Unite, nu au recunoscut puterea de la Caracas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri