VIDEO Două femei şi un copil, lăsaţi să moară pe Mediterana. O navă aflată în zonă nu a răspuns la apelul SOS

Data publicării:
mediterana 2

Imagini sfâşietoare la porţile Europei. Două femei şi un copil au fost lăsaţi să moară pe Mediterana, după ce paza de coastă libiană le-a distrus barca gonflabilă, susţine o organizaţie neguvernamentală din Spania.

Totul s-ar fi întâmplat la 150 de kilometri de coasta Libiei. Se pare că pe barcă erau încă 158 de persoane, care au fost luate de libieni.

Cele două femei ar fi refuzat să se întoarcă de unde au plecat, aşa că au fost abandonate acolo, iar ambarcaţiunea, distrusă. În plus, o navă comercială care era în zonă nu a răspuns la apelul SOS. Când voluntarii spanioli au ajuns la resturile bărcii gonflabile, au găsit cadavrul uneia dintre femei şi cadavrul copilului.

Cea de-a doua femeie era încă în viaţă, dar în stare de şoc.

Femeia decedată avea urme de arsuri pe braţe, cel mai probabil de la motorina fierbinte, scursă din motorul distrus de libieni. Copilul pare să fi murit din cauza hipotermiei.

Potrivit medicilor, şi copilul, şi femeia erau morţi de puţin timp şi ar fi avut şanse de supravieţuire, dacă nu erau abandonaţi. Supravieţuitoarea e atât de şocată de experienţa trăită, încât aproape că nu a putut vorbi. Singurul lucru pe care l-a spus: e originară din Camerun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri