Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Momentul în care poliția îl arestează pe bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime, la 80 km/oră

Un incident grav a avut loc în Melbourne, Australia, unde un bărbat a intrat cu o mașină de tip SUV în mulțimea dintr-o intersecție aglomerată, din centrul orașului. Cel puțin 17 persoane au fost rănite, iar câteva sunt în stare critică. 

În imaginile surprinse imediat după accident, se văd mai multe persoane care zac întinse pe caldarâm, în așteptarea ambulanțelor. Poliția a intervenit prompt și a reușit să îl prindă pe principalul suspect. O filmare arată momentul în care bărbatul a fost pus la pământ de trei polițiști, care i-au pus cătușele și l-au dus la secție pentru interogatoriu, relatează Sky News. 

Un alt bărbat a fost arestat în legătură cu incidentul. 

Autoritățile au anunțat că accidentul a fost „un act intenționat”, însă rămâne să se afle care a fost motivația din spatele atacului.  Martorii au povestit că vehiculul a intrat direct într-un mare grup de oameni.

„Era haos pe stradă, oamenii fugeau în toate direcțiile, iar poliția a cerut tuturor magazinelor să se închidă. Mulți oameni răniți, sunt șocată. Mașina care a intrat în oameni este încă acolo, dar pietonii au fugit”, a povestit o femeie.

„S-au auzit bubuituri când îi lovea. Este cea mai aglomerată intersecție din Melbourne și era plină de oameni. Și s-a auzit cum îi lovea și oamenii țipau”, a povestit un alt martor, care spune că mașina a intrat în mulțime cu o viteză de aproximativ 80 de km/oră.