Vindeau în UK tinere care erau apoi forțate să se mărite cu pakistanezi. Sumele uriașe încasate de traficanți

Data actualizării: Data publicării:
tr2

Patru persoane din Europa de Est au fost condamnate pentru trafic de ființe umane și sclavie în Scoția. Cei patru au forțat zeci de femei să se prostitueze sau să încheie căsătorii false.

Cele mai multe victime ale celor patru indivizi proveneau dintr-un orășel din estul Slovaciei, iar faptele, pe care anchetatorii le-au descris ca fiind extrem de brutale, s-au petrecut, în mare parte, în zona Govanhill din Glasgow, potrivit BBC NEWS.

Vojtech Gombar, 61 de ani, Anil Wagle, 37 de ani, Jana Sandorova, 28 de ani, și Ratislav Adam, 31 de ani, nu și-au recunoscut faptele și își vor afla sentințele în luna noiembrie.

Polițiștii i-au prins pe cei patru la capatul unei operațiuni - Operation Synapsis - care a durat cinci ani. Detectivul Steven McMillan, care a condus investigația, a spus că cei patru au comis fapte monstruoase. „Este cumplit să gândești că sunt oameni care consideră că este acceptabil să vândă alți oameni, fără să se gândească la traumele pe care le trăiesc aceștia”, a spus McMillan.

Polițiștii au în atenție rețeaua din 2014, dar a durat ani de zile să probeze faptele. În anchetă au fost implicați 70 de ofițeri și structuri europene de poliție. În final, cei patru au fost arestați.

Unul din cei patru este nepalez, iar ceilalți trei sunt slovaci, de etnie romă, cu legături de rudenie între ei. Pe parcursul investigațiilor, polițiștii au reușit să salveze zeci de tinere care fost victimele celor patru traficanți.

Femeile erau aduse din Slovacia în Marea Britanie cu promisiuni false: locuri de muncă și o viață mai bună. Odată ajunse în regat, erau vândute cu sume cuprinse între 3.000 și 10.000 de lire sterline. O parte din ele erau căsătorite împotriva voinței lor cu cetățeni din Pakistan care își doreau cetățenie UE, ca să poată să lucreze și să locuiască în Europa.

Multe din femei erau obligate să se prostitueze, în timp ce altele erau abuzate sexual de către cei care le cumpărau.

McMillan a spus că traficanții le luau femeilor documentele atunci când ajungeau în Marea Britanie și astfel le controlau mișcările.

Unele dintre ele erau abuzate și exploatate sexual, iar apoi erau vândute pentru căsătorii false”, amai spus McMillan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri