Marea Britanie îi sancționează pe parlamentarii ruși care au cerut și votat recunoașterea independenței separatiștilor din Donbas

Data publicării:
Donbas pe hartă
Imagine cu regiunea Donbas. Foto: Profimedia Images

Marea Britanie a impus sancțiuni, vineri, împotriva celor 386 de parlamentari ruși care au votat recunoașterea independenței separatiștilor pro-ruși și a anunțat și că va acționa în vederea blocării exporturilor de bunuri de lux spre Rusia, pentru a crește presiunea diplomatică asupra lui Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei, scrie Reuters.

Conform anunțului, cel mai nou într-o serie de măsuri punitive luate de Regatul Unit și aliații săi, sancțiunile îi vor ținti pe cei care au votat pentru recunoașterea cvsi-statelor separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, înainte de invazia rusească.

Guvernul britanic anunțase că va impune aceste sancțiuni încă din 22 februarie, iar procedura a fost confirmată vineri.

„Îi țintim pe cei care au fost complici la invazia ilegală a lui Putin și pe cei care sprijină acest război barbar”, a spus șefa diplomației britanice, Liz Truss, într-un comunicat.

„Nu vom renunța la aceste presiuni și vom continua să strângem șurubul pe economia rusească prin sancțiuni”, a adăugat ea.

Parlamentarii ruși de pe lista sancțiunilor vor avea interdicție de intrare în Marea Britanie, nu vor putea să-și acceseze activele din țară și nici să facă afaceri. Uniunea Europeană a impus deja sancțiuni similare asupra acestora.

Britanicii au anunțat, de asemenea, și că vor începe procedurile pentru a opri exporturile de bunuri de lux spre Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri