Marea Britanie trebuie să reducă salariul minim pentru străini, după Brexit

Data publicării:
oameni in londra
Jumătate dintre companiile incluse în indexul din 2023 operează în Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa. FOTO: Getty Images

Marea Britanie trebuie să reducă salariul minim pentru imigranți după Brexit. O recomandare a Comitetului de Consultanță pentru Migrație, care acordă consultanță guvernului de la Londra, arată că salariul minim ar trebui să coboare la 25.600 de lire pe an, cu 4.400 de lire mai puțin decât acum.

Odată cu retragerea din Uniunea Europeană, Regatul Unit nu va mai acorda prioritate imigranţilor proveniţi din UE. Prin urmare, reducerea salariului minim ar fi o măsură care ar trebui să sprijine ocuparea locurilor de muncă. Asta înseamnă o relaxare a condițiilor pentru companiile care încearcă să angajeze oameni din afara Spațiului Economic European, prin reducerea veniturilor pe care aceștia vor fi obligați să le obțină. În același timp, o astfel de măsură va face mai dificilă recrutarea cetățenilor europeni.

Reprezentanții instituției recunosc că implementarea recomandărilor - în special introducerea unor praguri salariale şi de calificare - va reduce creșterea populației și avansul economiei Regatului Unit faţă de perioada în care a fost în vigoare libera circulaţie. Modificările propuse vor îngreuna angajarea cetăţenilor europeni, dar îi vor ajuta pe imigranţii din afara UE, prin reducerea veniturilor pe care sunt obligaţi să le obţină.

Comitetul arată că școlile și sistemul sanitar va beneficia de pe urma modificărilor, însă va crește presiunea asupra asistenței sociale.

Pentru imigranţii înalt calificaţi, cum ar fi muzicienii sau oamenii de ştiinţă, raportul propune un sistem mai deschis, apreciind că limitarea actuală a numărului de vize este prea restrictivă.

Noua politică de imigraţie a premierului Boris Johnson ar urma să fie aplicată de la începutul anului viitor, scrie Agerpres.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri