Masacrul din Maine putea fi evitat. Un prieten al lui Card a avertizat mai mulți polițiști: „Încă mai are toate armele”

Data publicării:
Robert Card, surprins de o cameră de supraveghere în timpul atacului armat din Maine.
Robert Card, surprins de o cameră de supraveghere în timpul atacului armat din Maine. Foto: Profimedia Images

Un rezervist al armatei a avertizat autoritățile cu privire la Robert Card, bărbatul care a ucis 18 persoane în statul Maine săptămâna trecută, cu o lună înaintea masacrului. El spunea că se teme că bărbatul înarmat „va avea o cădere nervoasă și va comite un atac în masă”, potrivit unor documente ale poliției americane citate de NBC News.

Un sergent identificat doar ca „Hodgson” l-a anunțat pe colegul său rezervist Kevin Mote, care este și caporal de poliție în Ellsworth, Maine, despre comportamentul bizar al lui Card și despre amenințările acestuia legate de violențe, potrivit documentelor poliției, recent publicate.

„Și da, încă mai are toate armele”, i-a scris sergentul lui Mote la mijlocul lunii septembrie.

Avertismentul lui Hodgson s-a dovedit profetic, deoarece bărbatul a ucis 18 persoane în urmă cu o săptămână, când a deschis focul la o pistă de bowling și un bar din orășelul Lewiston.

Hodgson spunea că este prieten cu Card și a descris înrăutățirea sănătății mintale a bărbatului.

„Cred că are probleme cu capul. Îl iubesc, dar nu știu cum să-l ajut și refuză să primească ajutor”, a scris sergentul.

Card îi spunea că aude voci imaginare care îl numeau pedofil, conform unui memoriu scris de Mote.

Ellsworth se află la aproximativ 200 de kilometri de Lewiston, unde au avut loc atacurile mortale de săptămâna trecută.

În timpul unui stagiu de antrenament la West Point, în iulie, Card s-a certat cu colegii săi rezerviști, inclusiv doi polițițti, din cauza acestor probleme imaginare.

El a împins un alt soldat, apoi s-a închis în camera de hotel și a refuzat să iasă, potrivit lui Mote. Soldații au făcut rost de cheia de la camera bărbatului, l-au dus la spitalul de la bază și apoi la spitalul de psihiatrie Four Winds din Katonah, New York, unde a petrecut 14 zile înainte, după care a fost eliberat, potrivit lui Mote.

Hodgson le-a spus polițiștilor că bărbatul a amenințat că va „trage cu arma la centrul de antrenament și la Saco și alte locuri”, în aparentă referire la Centrul de antrenament al rezerviștilor armatei americane din Saco, Maine, a scris Mote.

Mote și superiorii săi au cerut biroului șerifului din comitatul Sagadahoc să-l verifice pe Card, care locuia în acea jurisdicție, se mai arată în documentele polițiștilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri