Premieră în SUA: Părinții unui adolescent care și-a ucis patru colegi au fost condamnați la peste 10 ani de închisoare

Data publicării:
profimedia-0863549853
Mama adolescentului, Jennifer Crumbley, şi tatăl acestuia, James Crumbley, au fost condamnat la peste 10 ani de închisoare. Foto: Profimedia Images

Părinţii unui adolescent american - condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea în 2021 a patru elevi în liceul în care învăţa cu o armă de foc care i-a fost oferită de părinţi - au fost condamnaţi la zece până la 15 ani de închisoare cu privire la ucidere din culpă, o premieră în Statele Unite, relatează AFP, preluată de News.ro.

Mama adolescentului, Jennifer Crumbley, şi tatăl acestuia, James Crumbley, au fost găsiţi vinovaţi în două procese distincte, în februarie şi martie.

„Aceste verdicte confirmă acţiuni repetate sau liosa unor acţiuni care ar fi putut opri o catastrofă iminentă”, a declarat judecătoarea de la tribunalul din Pontiac, în Michigan (nord), Cheryl Matthews.

Ea i-a comdamnat la aceeaşi pedeapsă, de „zece până la 15 ani de închsoare”.

Cei doi au efectuat deja doi ani din pedeapsă, în detenţie preventivă.

Ethan Crumbley, care avea 15 ani în momentul comiterii crimelor, a fost judecat ca adult și condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare anticipată, de către un tribunal din comitatul Oakland.

El a pledat vinovat în octombrie 2022 că a luat pistolul Sig Sauer de 9 mm oferit de părinții săi ca un cadou de Crăciun anticipat la liceul său din Oxford, cu 50 de gloanțe în rucsac, și că i-a împușcat pe elevi.

Ethan Crumbley a ucis două fete și doi băieți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani și a rănit alți șase elevi și un profesor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri