Galerie Foto Mașina transformată de ISIS-K în lansator de rachete. Ținta atacului: aeroportul din Kabul

Data actualizării: Data publicării:
kabul masina lansator rachete
Mașină transformată de teroriștii ISIS-K în lansator de racehte. Foto: Profimedia Images

Aeroportul din Kabul a fost ținta unui nou atac, luni dimineața. Nu mai puțin de cinci rachete au fost trase la primele ore ale dimineții spre aeroportul internațional Hamid Karzai, potrivit unor oficiali americani citați de CNN. Atacul a avut loc cu mai puțin de 48 de ore înainte ca Statele Unite ale Americii să încheie retragerea trupelor din Afganistan.

Un oficial american a declarat pentru CNN că rachetele au fost probabil lansate de ISIS-K, dar a avertizat că este prea devreme pentru a ști cu siguranță. Aparent, un vehicul civil a fost folosit ca platformă improvizată în atacul cu rachete îndreptat spre aeroportul de la Kabul, luni.

În imaginile apărute după lansarea rachetelor, poate fi observat un vehiculul în flăcări, pe o stradă din cartierul Khair Khana din Kabul.

Mașina pare să fi fost modificată, și dotată cu șase tuburi de lansare, care sunt vizibile în interiorul caroseriei carbonizate.

„Au fost câteva bubuituri puternice, cu toții eram în casă - întreaga familie - când am auzit zgomotul. Am fugit în grădină, totul a luat foc”, a spus el. „Din fericire, nimeni nu este ucis sau rănit”.

Luptatorii talibani au înconjurat inițial zona, spunând rezidenților că situația a rămas periculoasă, deși ulterior au permis jurnaliștilor accesul pe stradă.

Mașină transformată de teroriștii ISIS-K în lansator de racehte. Foto: Profimedia Images
Mașină transformată de teroriștii ISIS-K în lansator de racehte. Foto: Profimedia Images

Președintele Joe Biden a fost informat despre atacul cu rachete de pe aeroportul internațional Hamid Karzai din Kabul, luni, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, într-un comunicat.

Președintele SUA a fost informat că „operațiunile continuă neîntrerupte” la aeroport, a spus ea, pe măsură ce se apropie termenul limită de 31 august pentru retragerea tuturor trupelor americane din Afganistan.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri