Video Matematica lui Șoigu: „Ucrainenii au pierdut șase tancuri la Robotîne și șase tancuri la Bahmut. În total, unsprezece”

Data publicării:
Russian President Putin Meets with Defense Minister Sergei Shoigu
Ministrul rus al Apărarii, Serghei Șoigu, discută cu președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a susținut că Forțele Armate ale Ucrainei au „pierdut” șase tancuri pe un front și încă șase pe celălalt, făcând „un total de unsprezece tancuri”, scrie pravda.ua.

Declarațiile ministrului rus al Apărării au fost făcute luni, după întâlnirea dintre Putin și Erdogan de la Soci.

 „Ieri, în urma unui atac serios pe frontul Robotîne, au pierdut șase tancuri. Pe celălalt front, în Bahmut, băieții noștri au distrus cu pricepere încă șase. Așa că ieri doar în ceea ce privește vehiculele blindate [au pierdut] unsprezece [tancuri]”, a declarat Șoigu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marți, Șoigu a declarat că contraofensiva ucraineană este complet lipsită de succes, însă a recunoscut că există tensiuni în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, controlată de Rusia.

„Forţele armate ale Ucrainei nu şi-au atins obiectivele pe niciun front”, a susţinut Şoigu, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova. „Inamicul a angajat brigăzi din rezerva strategică, al căror personal a fost instruit de instructori occidentali”.

Reuters reaminteşte că regiunile ocupate de forţele ruse după invadarea Ucrainei în februarie 2022 au creat o legătură terestră între teritoriul rus şi peninusula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri