Medvedev, insulte la adresa lui Biden, care s-a comparat cu Roosevelt: „Are dizabilități mintale. Vrea să târască omenirea în Iad”

Data actualizării: Data publicării:
dmitri medvedev
Dmitri Medvedev spune că Biden e o „ruşine” pentru America. FOTO: Profimedia Images

Dmitri Medvedev, un aliat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, l-a numit vineri pe Joe Biden o „ruşine” pentru America şi a spus că preşedintele Statelor Unite nu are dreptul să se compare cu Franklin D. Roosevelt, relatează Reuters.

Biden şi-a deschis joi discursul privind Starea Uniunii cu o referire la un discurs din 1941 în Congres în care Roosevelt a spus că uniunea se confrunta cu un punct de cotitură fără precedent în istorie.

De asemenea, Biden l-a acuzat pe rivalul republican Donald Trump că s-a înclinat în faţa Rusiei şi a spus că are un mesaj pentru preşedintele rus despre Ucraina: „Nu vom pleca”.

Medvedev spune că „Biden e o rușine pentru America”

„Chiar dacă Roosevelt era un om bolnav într-un scaun cu rotile, el a ridicat America din Depresiune; Biden, pe de altă parte, este un individ fără minte, cu dizabilităţi mintale, care şi-a propus să târască omenirea în Iad. Roosevelt împreună cu aliaţii, inclusiv URSS, au luptat pentru pace; în schimb, Biden încearcă în mod activ şi persistent să înceapă Al Treilea Război Mondial”, a scris Medvedev, fost preşedinte care este acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe reţeaua X.

„Roosevelt lupta împotriva fasciştilor, dar Biden luptă pentru ei. El este ruşinea Statelor Unite!", a adăugat Medvedev, care s-a arătat drept un modernizator liberal când a fost preşedinte în perioada 2008-2012 şi care se prezintă acum ca unul dintre cei mai duri critici antioccidentali ai Kremlinului. Diplomaţi afirmă că opiniile sale oferă un indiciu al gândirii la nivelurile de top ale elitei de la Kremlin, notează Reuters.

Putin descrie SUA şi aliaţii lor ca pe un imperiu care se prăbuşeşte şi care vrea să distrugă Rusia şi să-i fure resursele naturale.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri