Medvedev spune că Rusia va lansa o lovitură nucleară „preventivă” dacă Occidentul furnizează Ucrainei bomba atomică

Data publicării:
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Rusia va lansa o lovitură nucleară preventivă în cazul în care Occidentul va furniza Ucrainei arme nucleare, a declarat fostul locțiitor al lui Putin, Dmitri Medvedev, în ciuda faptului că nu există nicio discuție cu privire la înarmarea nucleară a Ucrainei.

Agenția de presă de stat rusească, RIA, l-a citat pe Medvedev spunând că „în cazul în care Vestul furnizează Ucrainei arma nucleară, noi va trebui să lansăm un atac preventiv”, conform CNN.

„Cu cât mai distructive sunt armele trimise Kievului, cu atât mai mult ne apropiem de un scenariu al apocalipsei”, a adăugat Medvedev în comentarii făcute în timpul unei călătorii în Vietnam.

Presa rusească l-a mai citat pe ridicolul locotenent al lui Putin spunând: „Anglo-saxonii nu sunt complet conștienți de asta și nu cred că se va întâmpla. Se va întâmpla în anumite condiții”.

În articolul Tass se mai precizează că Medvedev comenta cu privire la „extinderea tipurilor de armament pe care țările NATO le-au promis Ucrainei”, menționând că „poate le vor trimite și arme nucleare”.

„În acest caz, asta înseamnă că o rachetă cu încărcătură nucleară va zbura spre ei”, a mai amenințat Medvedev.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri