Medvedev vrea „demontarea completă” a regimului de la Kiev: Bombardamentele sunt primul episod. Vor mai urma și altele

Data publicării:
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a scris luni, un mesaj pe Telegram, în care susține că bombardamentele rusești asupra orașelor ucrainene sunt „doar primul episod”. Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse spune că e necesară înlăturarea regimului de la Kiev.

„Statul ucrainean, în actuala configurație, cu regimul politic nazist, va reprezenta o amenințare directă și evidentă pentru Rusia. Din acest motiv, dincolo de apărarea oamenilor noștri și a granițelor țării noastre, obiectivele acțiunilor noastre viitoare, din punctul meu de vedere, trebuie să fie demontarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a scris Medvedev, potrivit presei din Rusia.

Despre atacurile rusești asupra Ucrainei, Medvedev a scris că sunt „primul episod”. „Vor mai urma și altele”, spune fostul președinte rus.

Rușii au bombardat luni mai multe orașe ucrainene, lovind în special zone civile și obiective de infrastructură civilă. Sunt morți și răniți după ce zeci de rachete nu au putut fi interceptate de sistemele antiaeriene ucrainene.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a atacat Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru că a comis „acte teroriste” împotriva Rusiei și a promis un „răspuns dur” din partea Moscovei dacă atacurile vor continua.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri