Video Mercenari Wagner uciși de voluntari georgieni în Ucraina. Imagini dramatice din momentul asaltului asupra unei tranșee apărate de ruși

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-gif-maker (9)
Voluntarii georgieni susțin că au ucis 16 mercenari ruși Wagner într-un atac. Captură gif: Twitter/Georgian Legion

Membrii așa-numitei „Legiuni georgiene”, o unitate de voluntari din Georgia care luptă de partea armatei ucrainene, susțin că au reușit să ucidă 16 mercenari Wagner în luptele recente din sudul Ucrainei. Pe rețelele sociale a fost publicată inclusiv o înregistrare video care prezintă momente dramatice, cu o bătălie purtată de la mică distanță între un grup de voluntari georgieni care, sprijiniți de un tanc, atacă o tranșee apărată de ruși.

„Legiunea înaintează și ne este foame! 16 mercenari Wagner distruși. Mai bine fugiți, cât încă mai puteți”, se arată într-un mesajul postat pe contul de Twitter al „Legiunii georgiene” și care însoțește un clip video de aproximativ 1 minut care arată un atac al georgienilor asupra unei poziții defensive rusești.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Acesta este un bun exemplu la nivel tactic care arată de ce tancurile se dovedesc a avea un rol critic în sprijinul unităților de infanterie care atacă poziții defensive cu militari aflați în tranșee”, se arată într-un comentariu publicat pe contul de Twitter al lui Rob Lee, specialist în politicile de apărare ale Rusiei, în cadrul Departamentului de Studii ale Războiului de la King's College, Londra.

Înregistrarea video arată un tanc pe care se află 12 militari georgieni. La un moment dat, aceștia coboară de pe tanc și iau cu asalt o tranșee apărată - conform Legiunii Georgiene - de mercenari Wagner.

Voluntarii georgieni atacă în timp ce se deplasează în apropierea tancului care trage cu tunul asupra pozițiilor defensive rusești. Ulterior, infanteriștii iau cu asalt tranșeea, în timp ce unii mercenari Wagner sunt văzuți părăsindu-și pozițiile.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri