Mercenarii beți ai lui Kadîrov s-au împușcat cu soldații ruși lângă Mariupol: 4 morți și mai mulți răniți

Data publicării:
Soldați ceceni inarmati patruleaza pe straiz în Ucraina
Soldați ceceni în Ucraina. Foto: Profimedia

Un schimb de focuri între un grup de mercenari ceceni („kadîroviți”) beți și militari ruși într-o zonă ocuaptă a Ucrainei s-a soldat cu moartea mai multor sodați ai Moscovei, relatează mai multe canale media, citându-l pe Petro Andriuşcenko, consilier al primarului din Mariupol.

Incidentul ar fi avut loc vineri, în satul Urzuf, situat la circa 50 de kilometri sud-vest de orașul Mariupol, zonă controlată de armata rusă.

„În satul ocupat Urzuf a avut loc un schimb de focuri între kadîroviți și militarii ruși. Patru ocupanți au fost uciși”, relatează canalul Nexta, citându-l pe consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriuşcenko.

Potrivit sursei citate, cecenii lui Kadârov, care ar fi fost beți, au început să tragă în militarii ruși, motivul conflictului nefiind cunoscut. 

În urma incidentului au murit patru soldați ruși, dar au fost răniți și în rândul civililor, potrivit serviciului de presă al Consiliului municipal Mariupol, preluat de Nexta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tensiunile între diferite facțiuni ale forțelor trimise de Rusia în Ucraina nu sunt neobișnuite. 

Pe timpul invaziei ruse în Ucraina au fost înregistrate numeroase conflicte, mai mult sau mai puțin mocnite, între trupele Wagner și soldații ruși sau între cecenii lui Kadîrov și mercenarii lui Prigojin.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri