Video Mii de sri lankezi s-au înghesuit să prindă un sirop anti-Covid, oferit de un "om sfânt"

Data actualizării: Data publicării:
sri lankezi care se roaga
12.000 de sri lankezi au mers să testeze presupusul sirop anti-Covid. Foto: Profimedia Images

Mii de srilanezi au sfidat restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 și s-au înghesuit pentru a primi un sirop despre care un "om sfânt" spune că ar putea preveni și trata coronavirusul. Afirmațiile sale nu au nicio bază științifică, notează EuroNews.

Omul care susține că a găsit așa numitul leac împotriva virusului SARS-CoV-2 se numește Dhammika Bandara și a declarat recent la televiziunea națională sri lankeză că l-a primit de la un zeu. Medicii din țara insulară au analizat substanța și au confirmat că nu există o bază științifică pentru acest sirop. "Nu există un remediu cunoscut pentru Covid-19", au declarat aceștia. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Însă motivul pentru care oamenii din Sri Lanka și-au dorit să primească presupusul leac anti-Covid l-a reprezentat o fotografie a ministrului sănătății, Pavithra Wanniarachchi, publicată în ziarele locale. Oficialul a fost surprins consumând preparatul, fapt ce a contribuit la răspândirea afirmației lui Bandara. 

Presa a scris ulterior că aproximativ 12.000 de oameni au călătorit în micul sat din Sri Lanka, la aproximativ 85 de kilometri nord-est de capitala Colombo, unde "omul sfânt" a anunțat că va da câteva mostre gratuite.

"Spun cu sinceritate că acest preparat nu numai că va vindeca Covid-19, dar după ce luați o dată, nu veți contracta niciodată virusul", a spus el mulțimii, fără a oferi nicio dovadă.

Filmările apărute pe rețelele sociale i-au determinat pe ofițerii de poliție să se autosesizeze, întrucât au fost încălcate măsurile de distanțare socială. Nimeni nu a fost însă arestat sau amendat.

Sri Lanka se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de Covid încă din octombrie, numărul infecțiilor crescând de opt ori de atunci, la un total peste 28.500 de infectări. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri