Ministrul de Externe maghiar jubilează după victoria partidului pro-Putin din Slovacia, condus de Fico: „Gândește la fel ca Ungaria”

Data publicării:
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto
Peter Szijjarto, alături de Robert Fico. Foto: Facebook Peter Szijjarto

Ministrul de Externe maghiar, Peter Szijjarto, şi-a exprimat, duminică, bucuria după ce Partidul populist al fostului premier Robert Fico, care se opune sprijinului pentru Ucraina, a obţinut victoria în alegerile legislative din Slovacia. „Fico gândeşte la fel ca Ungaria în privinţa războiului, a migraţiei şi a problemelor de gen”, a subliniat el într-o postare pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șeful diplomaţiei ungare a subliniat că rezultatele alegerilor oferă şansa ca în Slovacia să se formeze din nou un guvern stabil şi ca relaţiile dintre Slovacia şi Ungaria să se dezvolte în continuare, relatează MTI, potrivit News.ro.

În ultimii ani, toate realizările care au fost de ajutor în privinţa relaţiilor dintre cele două ţări, cum ar fi construirea de poduri şi deschiderea unor puncte de trecere a frontierei, au fost rezultatul unor acorduri încheiate cu fostul guvern al lui Robert Fico, a subliniat ministrul.

În plus, Robert Fico gândeşte la fel ca Ungaria în privinţa războiului, a migraţiei şi a problemelor de gen. Victoria sa oferă o şansă serioasă consolidării alianţei V4, a adăugat politicianul maghiar. „Felicitări şi succes!”, a scris în limba slovacă Peter Szijjarto.

Partidul fostului premier Robert Fico a obţinut 23,3% dintre voturile expirmate şi a devansat Partidul Slovacia Progresistă (PS), susţinut de 17,03% dintre alegători.

Robert Fico a atacat, într-o campanie electorală agitată, marcată de o dezinformare online semnificativă care a condus la mai multe încăierări între candidaţi, atât UE, cât şi NATO, dar şi minorităţile sexuale. El a anunţat că se opune oricărui sprijin militar suplimentar pentru Ucraina.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri