Ministrul sârb al Apărării vrea să se reintroducă serviciul militar obligatoriu: Înţelegem riscurile de securitate

Data actualizării: Data publicării:
soldati sarbi
Ministrul sârb al Apărării propune reintroducerea serviciului militar obligatoriu. FOTO: Profimedia Images

Ministrul sârb al Apărării propune reintroducerea serviciului militar obligatoriu și anunță că Statul Major al Forţelor Armate le va prezenta preşedintelui și parlamentului o inițiativă în acest sens având în vedere situația de securitate.

Ministrul sârb al apărării, Milos Vucevic, a anunţat joi că Statul Major al Forţelor Armate sârbe le va prezenta preşedintelui Serbiei, în calitate de comandant şef, şi parlamentului o iniţiativă de a anula decizia de suspendare a serviciului militar obligatoriu, informează agenţia Tanjug.

Măsura va reintroduce legea privind serviciul militar obligatoriu, a declarat Vucevic pentru Happy TV, scrie Agerpres.

El a spus că Ministerul Apărării propune serviciul militar obligatoriu de până la patru luni şi că iniţiativa se bazează pe o evaluare a situaţiei de securitate din ţară.

"După 13 ani, avem nevoie să umplem rândurile rezervei (militare n.r.) (...). Nevoile noastre de securitate sunt să avem noi recruţi care să fie mereu gata să protejeze ţara. Înţelegem riscurile de securitate. Aceasta nu este o nevoie care este caracteristică doar Serbiei - multe ţări europene reintroduc serviciul militar obligatoriu", a explicat Vucevic.

El a declarat de asemenea că decizia de a majora salariile armatei cu 10% de la 1 ianuarie este foarte importantă şi că Forţele Armate sârbe au încheiat anul 2023 ca o armată mult mai puternică în ceea ce priveşte echipamentul militar şi nivelul de pregătire al personalului lor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri