Galerie Foto Ministrul Turismului din Spania a spus că erupția vulcanică din Canare este "un spectacol minunat" și că ar putea atrage turiști

Data actualizării: Data publicării:
vulcan la palma
O casă este la un pas să fie acoperită de lavă, pe insula La Palma. Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul Turismului din Spania a fost criticat după ce a spus că erupția vulcanică devastatoare din insula La Palma (Insulele Canare) ar putea fi folosită pentru a atrage turiști în Insulele Canare, informează The Guardian.

Invitată la un post de radio, ministrul Reyes Maroto a spus că insula este sigură și că erupția este "un spectacol minunat", scrie Euronews.

Până acum, 186 de locuințe au fost distruse și 6.000 de oameni au fost evacuați in calea râurilor de lavă.

Luni dimineață, Reyes Maroto a spus că guvernul vrea să-i asigure pe turiștii aflați deja pe insulă, dar și pe cei care urmau să ajungă, că La Palma este în continuare o destinație sigură în ciuda erupției vulcanice care a început duminică după-amiază.

O casă este la un pas să fie acoperită de lavă, pe insula La Palma. Sursa foto: Profimedia Images
O casă este la un pas să fie acoperită de lavă, pe insula La Palma. Sursa foto: Profimedia Images

"Cel mai important lucru acum este să-i reasigurăm pe turiștii afectați, dar și pe cei care se îndreaptă către insulă astăzi sau în această săptămână", a spus ea la postul de radio Canal Sur. "Oferim informații pentru ca turiștii să poată călători pe insulă și să vadă ceva uimitor cu ochii lor. Aceste informații le vor arăta turiștilor că insula este deschisă și dacă hotelul lor este afectat sau nu, ca să se poată caza în altă parte și să se bucure de vacanță".

"Putem profita de această atracție astfel încât mulți turiști care vor să se bucure de ce a adus natura în Las Palma pot face asta în următoarele săptămâni și luni", a mai spus Reyes Maroto.

Maroto a spus că agenția națională de turism, Turespaña, dar și ambasadele spaniole "vor oferi toate informațiile necesare astfel încât insula să devină o atracție pentru turiștii care vor să vadă acest spectacol al naturii într-o manieră prudentă, pentru că în acest moment suntem îngrijorați de siguranția cetățenilor și a turiștilor".

Adversarii politici ai lui Maroto au criticat declarațiile, atrăgându-i atenția ministrului că sute de oameni și-au pierdut casele și mii au fost evacuați.

Ministrul Turismului din Spania a încercat să clarifice situația luni, insitând că autoritățile se preocupă în primul rând să-i ajute pe localnici. "Azi suntem alături de localnici și cei afectați și ne gândim cum putem să revenim la normalitatea pe care natura a schimbat-o. Pe viitor, în următoarele săptămâni și luni, ne putem gândi cum putem face din nou frumoasa insulă La Palma o zonă turistică".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri