Misterul avionului prăbușit în Marea Baltică: Piloții NATO nu au văzut pe nimeni în cabină. „Nu avem absolut nicio explicație”

Data actualizării: Data publicării:
avion privat cessna in zbor
Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică în circumstanțe misterioase. Foto: Profimedia

Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică în circumstanțe misterioase, după un zbor care a determinat NATO să ridice avioane de vânătoare de la sol. Nu se știe nimic despre oamenii care se aflau la bord și nici de ce aparatul nu a oprit la destinația anunțată, relatează BBC.

Aeronava de mici dimensiuni decolase din sudul Spaniei și transporta o familie spre Köln, Germania. Nu a oprit la destinație, ci a continuat să zboare spre nordul Europei.

Controlorii de trafic aerian au încercat în zadar să stabilească contactul cu echipajul. Piloții NATO care au urmărit avionul spun că nu au văzut pe nimeni în cabina de pilotaj.

„Aeronava zbura din Spania către Köln, dar în timpul zborului aeronava și-a schimbat ruta”, a precizat Autoritatea Aviației Civile din Letonia, într-un comunicat.

„Controlarii de trafic aerian nu au putut comunica cu echipajul aeronavei”, se mai arată în comunicat. Oficialii letoni adaugă că avionul Cessna 551 era înregistrat în Austria, dar proprietarul se afla în Spania.

Site-ul FlightRadar24 a precizat că aeronava a decolat din orașul spaniol Jerez de la Frontera la ora 12:56 GMT. La 17:37 a început să piardă viteză și altitudine.

Potrivit ziarului german Bild, avionul raportase probleme de presurizare după decolare.

Echipe de salvare din Letonia, Suedia și Lituania au sosit în zona accidentului la scurt timp după anunțul că avionul s-ar fi prăbușit în mare, în apropierea orașului leton Ventspils.

„Aeronava s-a prăbușit „când a rămas fără combustibil”, a spus șeful operațiunii de căutare și salvare din Suedia, Lars Antonsson, adăugând că „nu au fost găsite rămășițe umane” la locul prăbușirii.

„Nu avem absolut nicio explicație, putem doar să speculăm” despre ceea ce s-a întâmplat, a spus Antonsson. El a adăugat că oamenii aflați la bordul avionului au avut „ în mod clar” probleme.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri