Mohammad Mustafa a fost numit noul premier al Palestinei

Data publicării:
Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa în funcţia de premie
Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa în funcţia de premier. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a numit pe economistul Mohammad Mustafa în funcţia de premier, în urma demisiei la 26 februarie a guvernului anterior, a anunţat joi agenţia de presă oficială Wafa, preluată de AFP și Agerpres.

Mustafa, 69 de ani, fost preşedinte al Fondului de Investiţii pentru Palestina (PIF) şi consilier economic al preşedintelui Abbas, preia funcţia de premier în plin război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

La sfârşitul lunii februarie, premierul Mohammed Shtayyeh a prezentat demisia guvernului său, argumentând necesitatea unei noi politici care să ţină cont de "noua realitate din Fâşia Gaza" şi de "necesitatea urgentă a unui consens interpalestinian".

De la confruntările fratricide din iunie 2007, conducerea palestiniană a fost împărţită între Autoritatea Palestiniană condusă de Mahmoud Abbas, care exercită o putere limitată în Cisiordania, teritoriu ocupat din 1967 de Israel, şi Hamas care este la putere în Fâşia Gaza devastată de război.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri