Alegeri R. Moldova | Nemulţumiri la secţiile de vot din România

Data publicării:
vot romania

Cu câteva ore înainte de închiderea secţiilor de votare, Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti deja nu mai avea buletine de vot. Cele 3.000 de buletine de vot alocate secţiei s-au epuizat cu puţin timp înainte de ora 7. Astfel că cei care stăteau la coadă sperând că vor reuşi să voteze au fost trimişi la Consulat, unde mai existau aproximativ o mie de buletine.

Cu două ore înainte de închiderea secţiilor de votare, Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti a rămas fără buletine de vot. În zadar a fost cerută suplimentarea lor.

„Absolut penibil şi probabil va trebui să depunem o plângere în direcţia asta. Era clar că va veni mult mai multă lume să voteze si uitati va ce se face”.

Ambasadorul R. Moldova, Mihai Gribincea: „Dacă doriţi să mergem la secţia consulară. Inclusiv cu posibilităţile ambasadei punem la dispoziţie nişte maşini să vă ducă până acolo”.

Problemele au început încă de dimineaţă. Cozile s-au format la scurt timp de la deschiderea secţiilor de votare.

„Am votat pentru un viitor european”.

„Chiar dacă am venit să facem studiile aici, vrem să ne întoarcem acasă”.

Moldovenii stabiliţi în România au ieşit masiv la vot pentru a-şi alege noul preşedinte.

„Am venit să votez în primul rând pentru o schimbare. De la noul preşedinte aş avea foarte multe aşteptări, aşteptări care ar duce spre o schimbare consderabilă şi masivă”, spune o persoană, la Constanţa.

„Alegem un viitor frumos si prosper pentru Moldova”, afirmă un alegător care a votat la Iaşi.

Traian Băsescu, proaspăt cetăţean al Republicii Moldova, s-a prezentat şi el la urne: „Am votat pentru candidatul care în toată campania a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova. Eu, ca cetăţean al Republicii Moldova, vreau valorile europene în această ţară”.

Pentru alegerile din Republica Moldova au fost amenajate secţii de votare în Capitala, precum şi la Timişoara, Braşov, Cluj, Bacău, Suceava şi Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri