Partidul Maiei Sandu a pierdut alegerile în localitatea natală a președintei Republicii Moldova

Data publicării:
Moldova Elections
Alegeri în Republica Moldova. Foto: Profimedia Images

Candidatul PSDE Mosoreti Dmitri câștigă alegerile în comuna Risipeni, raionul Fălești, localitatea natală a președintei republicii Moldova, Maia Sandu, scrie unimedia.info.

Candidatul PSDE a acumulat 69,03%, iar candidatul PAS, Falcă Lidia a obținut 30,97%.

Președinta Maia Sandu și-a exercitat dreptul la vot în capitală. Șefa statului a declarat că a votat „pentru oameni în care am încredere că vor munci cinstit”.

Şapte din cele 11 municipii din Republica Moldova în care duminică au avut loc alegeri locale şi-au desemnat primarii din primul tur, însă niciunul dintre câştigători nu este al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), actualul partid de guvernământ.

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, de guvernământ), Igor Grosu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce a obţinut, la alegerile locale organizate duminică în Republica Moldova, „cel mai bun rezultat pe ţară”.

El susţine că scorul electoral este bun în condiţiile în care a existat „un amestec fără precedent din partea unei ţări străine în treburile interne” ale Republicii Moldova.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri