Video&Foto Moment penibil cu Putin și liderii proruși din Ucraina la finalul ceremoniei de anexare

Data actualizării: Data publicării:
Russia Putin New Territories Accession
Putin și liderii celor patru regiuni anexate de Rusia. Foto: Profimedia Images

Într-o scenă bizară, Vladimir Putin și liderii celor patru teritorii anexate și-au strâns mâinile în sala de ceremonii de la Kremlin, după semnarea decretelor de anexare a celor patru regiuni ucrainene.

Putin și liderii celor patru regiuni anexate de Rusia. Foto: Profimedia Images
Putin și liderii celor patru regiuni anexate de Rusia. Foto: Profimedia Images

„Un spectacol ciudat”, scrie presa occidentală, despre momentul cu cei cinci lideri, de la Kremlin. 

Jurnaliștii de la Sky News remarcă faptul că, spre deosebire de alte momente în care Vladimir Putin păstra distanța față de interlocutorii săi, de această dată liderul de Kremlin s-a apropiat și și-a strâns mâna cu liderii autoproclamați ai regiunilor anexate ilegal de Rusia.

Vladimir Putin a semnat vineri decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut. Rușii au organizat o ceremonie somptuoasă pentru anexarea teritoriilor ocupate, o decizie prin care vor să-și întărească amenințările cu arma nucleară și să descurajeze armata ucraineană eliberatoare din a-și recupera teritoriile.

„Rusia are patru noi regiuni. O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem”, a declarat Putin, într-un discurs în care a amenințat din nou Occidentul și Ucraina.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri