Video Momentul în care avionul lui Prigojin se prăbusește necontrolat. Lista completă a pasagerilor aflați la bord

Data actualizării: Data publicării:
370612587_1457116448386486_7539847107714598952_n

O înregistrare video pare să surprindă prăbuşirea unui avion privat de tip Embraer Legacy, la bordul căruia se aflau zece persoane, inclusiv Evgheni Prigojin, şeful grupării paramilitare ruse Wagner. Accidentul aviatic a avut loc miercuri, în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, relatează Reuters. Printre victime se numără și Dmitri Utkin, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Prigojin.

Aeronava s-a prăbuşit miercuri în apropiere de satul Kujenkino, în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, iar nicio persoană de la bord nu a supravieţuit. O înregistrare video furnizată agenţiei de presă Reuters, publicată mai întâi pe Telegram, surprinde avionul în cădere liberă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Aceste imagini nu au putut fi autentificate, pentru moment.

Potrivit autorităţilor ruse, avionul se înfrepta către Sankt Petersburg. „La bord se aflau zece persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Potrivit primelor informaţii, toate persoanele de la bord au murit”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

Un reprezentant al serviciilor de salvare, citat de agenţia RIA Novosti, a anunţat că la locul prăbuşirii s-au găsit corpurile a opt persoane.

Agenţia oficială rusă de presă Tass scria că au fost recuperate şapte cadavre.

O anchetă a fost deschisă cu privire la „încălcarea regulilor de securitate ale transportului aerian”. „O echipă de anchetatori a fost trimisă la faţa locului (...) pentru a stabili cauzele accidentului”, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

Lista completă a pasagerilor aflați la bord

Prezenţa şefului grupării paramilitare ruse Wagner la bord a fost confirmată miercuri seara de către autorităţile ruse. La bord se aflau mai mulţi colaboratori de-ai săi de rang înalt.

Rosaviația a publicat lista cu oamenii aflați în avion. Este vorba despre Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Aleksandr Totmin, Valeri Cekalov, Dmitri Utkin, Nikolai Matuseev și Evgheni Prigojin, toți pasageri, și pilotul Aleksei Levșin, copilotul Rustam Karimov și Kristina Raspopova, însoțitoare de zbor. Cekalov era un alt adjunct al lui Prigojin, responsabil cu serviciul de securitate al Wagner.

Dmitri Utkin a fost unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Prigojin, o altă figură cheie în Wagner. Fost ofițer GRU și mercenar care activase în Siria, el fusese implicat în organizarea marșului spre Moscova, din iunie.

Valeri Cekalov a fost alături de liderul Wagner încă din anii 2000, potrivit observatorului rus Giorgi Revișvili, relatează BBC.

Nu numai că era responsabil de logistica grupării Wagner, dar a supravegheat și contractele lui Prigojin de furnizare de alimente pentru armată, precum și proiectele de peste mări care implicau explorarea geologică, producția de petrol sau agricultura. Cekalov a fost vizat de sancțiunile SUA pentru că a acționat în numele lui Prigojin și a furnizat arme Rusiei.

Evgheni Makaryan era un fost ofițer de poliție de district, care s-a alăturat lui Wagner în martie 2016, potrivit site-ului de investigații Dossier Center. El luptase pentru grupul de mercenari din Siria, iar indicativul său era „Makar”.

Serghei Propustin a fost luptător Wagner din 2015. El era cunoscut cu indicativul „Kedr” și a luptat în cel de-al doilea război cecen, notează sursa citată.

Alexandru Totmin era cunoscut după indicativul  „Tot”. El posta deseori imagini pe Instagram cu stilul său de viață strălucitor, potrivit jurnalistului Michael D Weiss.

Nikolai Matuseev sau Nikolai Matusevich s-a alăturat grupării Wagner din 2017.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri