Video Momentul în care un avion pentru stingerea incendiilor se prăbușește în Grecia. Piloții au murit

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-07-25 190535
Avionul acționa pentru stingerea incendiilor. FOTO: Captura foto InsidePaper

ACTUALIZARE 18:50 Ministerul grec al Apărării a confirmat că doi piloți ai forțelor aeriene grecești au murit când avionul lor s-a prăbușit în timp ce luptau împotriva incendiilor de pe insula Evia, potrivit BBC. 

Piloții au fost identificați ca fiind un comandant în vârstă de 34 de ani și copilotul său în vârstă de 27 de ani.

Ministerul a decretat o perioadă de doliu de trei zile în cadrul forțelor armate. 

Ministrul Apărării, Nikos Dendias, a declarat că aceștia și-au pierdut viața „la datorie... în timp ce încercau să protejeze viețile și proprietățile cetățenilor, precum și mediul înconjurător al țării noastre”. 

„Gândurile noastre se îndreaptă către familiile și colegii lor, cărora le transmitem cele mai sincere condoleanțe”, mai spune acesta.

---știre inițială---

Un avion bombardier de apă Canadair cu cel puţin două persoane la bord s-a prăbuşit marţi în timp ce acţiona pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie în Grecia, pe insula Evia, în sud, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor eleni, Yannis Artopios.

''Un avion Canadair grec cu cel puţin două persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de Platanisto (sat din Evia)'', conform spuselor purtătorului de cuvânt, în contextul în care Grecia este afectată de incendii şi temperaturi caniculare de peste zece zile.

Potrivit primelor informaţii oficiale, aeronava - care participa împreună cu alte trei avioane şi aproximativ 100 de pompieri la lupta împotriva flăcărilor pe această insulă situată în apropiere de Atena - s-a prăbuşit într-o râpă.

Acest accident a avut loc pe înălţimile Karystos, unde a izbucnit un incendiu duminică,

Cei doi piloţi fac parte din Forţele Aeriene elene, potrivit Ministerului grec al Apărării, citat de televiziunea publică ERT.

Postul a difuzat o înregistrare video a aeronavei de la momentul prăbuşirii. Avionul a dispărut în spatele flăcărilor şi unui nor de fum negru.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alte două incendii importante sunt active în Grecia - pe insulele turistice Rhodos, la Marea Egee (sud-est) şi Corfu, la Marea Ionică (nord-vest).

Deocamdată nu este clar dacă piloţii au supravieţuit accidentului, scrie şi DPA. 

Potrivit presei locale, un elicopter a fost trimis să acționeze în locul în care a avut loc accidentul.

Pompierii nu au oferit mai multe detalii despre incident.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri