Moscova: Operațiunea militară va continua până la atingerea obiectivelor – demilitarizarea Ucrainei și eliminarea „naziștilor”

Data publicării:
Tancuri rusești se deplasează
Purtător de cuvânt al Kremlinului: Este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier, în pofida ameninţărilor occidentale. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a transmis joi că operațiunea militară împotriva Ucrainei va dura atât cât este nevoie și că obiectivul Moscovei este de a impune un „statut neutru” Ucrainei și de a elimina „naziștii” care, în opinia purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, se află în această țară.

Peskov a mai spus că cetățenii ruși susțin ofensiva militară din Ucraina, dar nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă Moscova îl consideră pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fi unul dintre „naziștii” pe care Rusia își propune să îi elimine, relatează AFP și Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai afirmat că nimeni nu vorbeşte de ocuparea Ucrainei şi că este „inacceptabil” să se folosească acest cuvânt în legătură cu operaţiunea militară prin care Moscova își dorește să impună demilitarizarea Ucrainei.

El a declarat de asemenea că este imposibil ca Rusia să fie închisă în spatele unei cortine de fier, în pofida ameninţărilor occidentale. „Desigur că am putea avea probleme cu un anumit număr de ţări. Dar cu acele state aveam deja probleme şi înainte”, a remarcat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Moscova: Operațiunile militare vor continua până la atingerea obiectivelor – demilitarizarea Ucrainei
Peskov a adăugat că Moscova „a prevăzut” că pieţele ruse vor suferi de pe urma unei „reacţii emoţionale” după ofensiva împotriva Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Kremlinul: Am luat toate măsurile pentru ca „această perioadă emoțională să fie cât mai scurtă”

Peskov a adăugat că Moscova „a prevăzut” că pieţele ruse vor suferi de pe urma unei „reacţii emoţionale” după ofensiva împotriva Ucrainei, dând asigurări că este o perioadă „trecătoare”.

„Pentru ca această perioadă emoţională să fie cât mai scurtă posibil, au fost luate toate măsurile necesare”, a declarat Peskov.

Decizia de a ataca Ucraina a fost „dictată de preocuparea pentru viitorul” Rusiei, care cere de mai multe săptămâni occidentalilor să promită că Ucraina nu va intra niciodată în NATO, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a vorbit de asemenea despre „neutralizarea potenţialului militar al Ucrainei, care a fost dezvoltat puternic în ultimul timp, inclusiv în urma activităţilor ţărilor străine”. Peskov a asigurat că Moscova este pregătită să discute cu liderii ucraineni despre cererile ei, dacă aceştia sunt la rândul lor „pregătiţi să discute despre ele”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri