Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina nu mai ajunge marţi în portul Agigea

Data actualizării: Data publicării:
Navă franceză cu ajutoare umanitare pentru Ucraina.

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina, care urma să ajungă, marţi, în portul Agigea, nu va mai sosi în ziua stabilită, din motive obiective, informează Ambasada Franţei.

Reprezentanţa diplomatică anunţase, luni, că peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, vor sosi printr-un transport maritim, marţi, în portul Agigea.

La sosirea în România, bunurile urmau a fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina, donaţiile urmau să fie distribuite beneficiarilor ucraineni identificaţi, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna, potrivit Agerpres.

Ajutoarele umanitare înseamnă:

* 15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);

* 25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;

* 60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte;

* 5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;

* peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l'Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundaţiei CMA CGM, care a pus la dispoziţie pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”, precizează Ambasada Franţei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri