Nava Titanic, aflată la 4.000 de metri adâncime, va fi protejată de SUA și Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
NDQwJmhhc2g9NzU4ZDc1NjYxOGM1MTZjNmVlMjRlYWY0M2RhN2QwY2Q=.thumb

Epava pachebotului Titanic a intrat sub protecția SUA și a Marii Britanii, după ce ambele state au ratificat un acord care le oferă dreptul de a accepte sau respinge accesul pe navă. Totodată, SUA și Marea Britanie vor decide și în privința obiectelor găsite în afara epavei.

"Aflată la o adâncime de peste 4.000 de metri, nava Titanic a devenit cea mai documentată tragedie maritimă din istorie", a spus Nusrat Ghani de la Departamentul Britanic pentru Transport, potrivit CNN.

Marea Britanie a semnat tratatul internațional încă din 2003, însă acesta a intrat în vigoare abia acum, după ce a fost ratificat și de Statele Unite.

Pachebotul Titanic a fost considerată cea mai mare navă din lume în 1912, iar în data de 10 aprilie a plecat în voiajul inaugural, între Southampton, Anglia și New York, SUA, având la bord 2.223 de pasageri.

Pe data de 14 aprilie, nava s-a lovit de un iceberg și în mai puțin de trei ore s-a scufundat.

În cele 20 de bărci de salvare au intrat 710 de oameni, deși fiecare era testată pentru 70 de persoane. Restul de 1.514 pasageri au murit în apa înghețată a Atlanticului.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri