Netanyahu avertizează UE și America: Dacă Israelul nu câștigă acum, Europa va fi următoarea victimă

Data publicării:
Benjamin Netanyahu
Netanyahu a spus că pentru Israel nu există decât o singură opțiune în acest război: distrugerea totală a grupării Hamas. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a lansat un avertisment înfricoșător pentru Europa și America, susținând că ele sunt următoarele ținte pe care Hamas le va ataca dacă armata israeliană nu distruge gruparea în Fâșia Gaza, potrivit Fox News.

„Trebuie să câștigăm nu doar pentru binele nostru, dar pentru binele Orientului Mijlociu, pentru binele vecinilor noștri arabi. Ba chiar și pentru binele locuitorilor din Gaza care au fost ținuți prizonieri de această tiranie întunecată care i-a brutalizat și nu le-a adus decât vărsare de sânge și sărăcie și suferință”, a declarat luni Netanyahu într-un interviu pentru Fox News.

„Trebuie să câștigăm ca să protejăm Israelul. Trebuie să câștigăm ca să protejăm Orientul Mijlociu. Trebuie să câștigăm pentru binele lumii civilizate. Asta este bătălia în care luptăm și care este purtată chiar acum. Nu există niciun substitut pentru victorie.”

„Dacă nu câștigăm acum, atunci Europa va fi următoarea și voi veți urma”, a avertizat premierul israelian. „Trebuie să câștigăm.”

Netanyahu a insistat asupra faptului că „lupta noastră” este și a Americii și Israelul nu are altă opțiune decât să câștige războiul.

Israel-Hamas War 2023: PM Netanyahu
„Dacă nu câștigăm acum, atunci Europa este următoarea și voi sunteți următorii”, a avertizat premierul israelian. „Trebuie să câștigăm.” Foto: Profimedia Images

„Trebuie să facem ca forțele civilizației să îi înfrângă pe acești barbari pentru că altfel acest barbarism se va răspândi și va pune în pericol întreaga lume”, a mai spus Netanyahu. „Fiecare american, fiecare țară civilizată va fi în pericol.”

Liderul israelian a amintit despre „Axa terorii”, care potrivit lui este controlată de Iran și include Hamas, gruparea Hezbollah din Liban și rebelii Houthi din Yemen.

„Ei vor să aducă Orientul Mijlociu, lumea, înapoi în Evul Mediu întunecat. Și de partea cealaltă stă Israelul, statele arabe moderne, bineînțeles, SUA, toate forțele care vor să fie pace, prosperitate pentru Orientul Mijlociu și pentru toată lumea. Și asta este bătălia purtată acum.”

Netanyahu a repetat faptul că președintele american Joe Biden și administrația sa au susținut foarte mult Israelul în războiul contra militanților Hamas și a menționat faptul că cererea pentru înființarea unui coridor umanitar prin care civilii palestinieni să părăsească Gaza și ajutorul umanitar să intre în enclava palestiniană a fost îndeplinită.

tancuri-israel-fâșia-gaza
Israelul se confruntă cu amenințări și în nordul țării din partea luptătorilor Hezbollah din Liban și a altor miliții din Siria aliate cu Iranul. Foto: Profimedia Images

În același timp, premierul israelian a respins din nou încetarea focului înainte ca ostaticii capturați de Hamas să fie eliberați, spunând că o astfel de decizie ar fi o „predare în fața Hamasului”, dacă prizonierii nu se întorc în siguranță.

„Nu vom ceda în fața presiunilor făcute de acești protestatari”, a mai spus Netanyahu, referindu-se la persoanele care au demonstrat în ultimul timp în Statele Unite pentru încetarea focului în Gaza, precizând că el nu crede că aceștia reprezintă majoritatea americanilor.

„Vom face ceea ce este drept și vom câștiga războiul pentru binele nostru, al umanității și civilizației”, a încheiat Netanyahu.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...