Netanyahu răspunde criticilor: "Cei care spun că în niciun caz nu ar trebui să intrăm în Rafah spun, practic, să pierdem războiul"

Data actualizării: Data publicării:
benjamin netanyahu in timpul unor declaratii de presa
Netanyahu spune că Israelul îşi va atinge toate obiectivele. FOTO: Profimedia Images

Premierul Benjamin Netanyahu critică apelurile adresate Israelului de a evita desfăşurarea unei ofensive militare în interiorul Rafah, relatează The Times of Israel.

"Vom pune mâna pe batalioanele teroriste Hamas rămase în Rafah, care este ultimul bastion", a declarat Netanyahu pentru ABC.

"Cei care spun că în niciun caz nu ar trebui să intrăm în Rafah spun, practic, să pierdem războiul", a acuzat el.

Premierul Benjamin Netanyahu a dat instrucţiuni armatei israeliene să facă planuri pentru ”evacuarea populaţiei” din Rafah, adică aproximativ 1,3 milioane de persoane, dintre care multe au fost deja strămutate din alte părţi ale enclavei şi care afirmă că nu mai au unde să meargă.

Rafah, la graniţa de sud cu Egiptul, este una din singurele regiuni care nu sunt încă vizate de o ofensivă terestră israeliană şi oferă refugiu pentru mai mult de jumătate din populaţia de 2,3 milioane din Fâşia Gaza. Este ultimul bastion al Hamas, după mai bine de patru luni de conflict declanşat de atacul grupării militante din 7 octombrie asupra Israelului.

Comunitatea internaţională și-a exprimat îngrijorarea după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să "pregătească" o ofensivă la Rafah. Tot mai multe țări avertizează cu privire la consecințele unui asemenea plan și spun că ar duce la o catastrofă umanitară.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri