Galerie Foto New York trimite soldați la metrou, din cauza atacurilor violente: „Oamenii se tem că vor fi următoarele victime”

Data publicării:
militari la metrou in new york
Guvernatoarea a anunţat că 750 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi în reţeaua de transport. FOTO: Profimedia Images

New Yorkul trimite soldaţi pentru a întări securitatea la metrou. Guvernatoarea a anunţat că 750 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi în reţeaua de transport, care are peste 400 de staţii și e folosită zilnic de milioane de localnici și turiști. De asemenea, va fi suplimentat și numărul poliţiștilor, deja foarte vizibili pe peroane. Ei vor îndesi controalele asupra bagajelor pasagerilor în staţiile cele mai aglomerate, relatează AFP, citată de News.ro.

Guvernatoarea a anunţat că 750 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi în reţeaua de transport. FOTO: Profimedia Images
Guvernatoarea a anunţat că 750 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi în reţeaua de transport. FOTO: Profimedia Images

Guvernatoarea democrată a statului New York, Kathy Hochul, a anunţat că 750 de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi în gigantica reţea de transport newyorkeză, care are peste 400 de staţii.

Aceştia se vor alătura agenţilor poliţiei newyorkeze (NYPD), care sunt deja foarte vizibili pe peroanele şi pe coridoarele metroului din oraş, o iniţiativă decisă la scurt timp după ce primarul oraşului, democratul şi fostul poliţist Eric Adams, şi-a preluat mandatul, la începutul anului 2022.

De la începutul anului au avut loc mai multe incidente violente în metropolă

New York, o metropolă cu 8,5 milioane de locuitori marcată de mari inegalităţi socio-economice, a cunoscut o creştere puternică a criminalităţii în timpul pandemiei de Covid, dar de atunci cifrele infracţionalităţii au scăzut. Numai că, de la începutul anului, au avut loc mai multe incidente violente în metropolă.

La 12 februarie, focuri de armă trase într-o staţie din Bronx şi atribuite unei rivalităţi între bande s-au soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 34 de ani şi cu cinci răniţi.

La sfârşitul lunii februarie, un conductor de metrou a fost înjunghiat într-o staţie din Brooklyn.

În ultimele zile, un bărbat a fost împins pe şine şi au avut loc alte agresiuni.

Numărul de infracţiuni grave a crescut cu aproape 50% în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună din 2023

Numărul de infracţiuni grave în reţeaua de transport a crescut cu aproape 50% în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună din 2023.

„Aceste atacuri odioase şi neruşinate asupra sistemului nostru de metrou nu vor fi tolerate”, a declarat guvernatoarea, în timp ce securitatea va fi una dintre temele viitoarelor alegeri prezidenţiale americane din noiembrie.

Desfăşurarea soldaţilor din Garda Naţională va avea ca scop, în special, să ajute poliţia newyorkeză să intensifice controalele asupra bagajelor pasagerilor în staţiile cele mai aglomerate.

„Oamenii se tem că vor fi următoarele (victime), se instalează anxietatea”, a adăugat Kathy Hochul. Pasagerii „nu ar trebui să se teamă că cineva care stă lângă ei poartă un cuţit (...) asta este ceea ce vom face cu aceste controale”, a precizat ea.

Kathy Hochul a promis să instaleze camere de supraveghere video suplimentare şi a anunţat că intenţionează să facă mai uşoară interzicerea accesului la metrou pentru persoanele condamnate pentru agresarea unui angajat al sistemului de transport.

Înaintea seriei de incidente din ultimele săptămâni, cel mai grav episod a avut loc în aprilie 2022, când un bărbat a deschis focul într-un tren din Brooklyn la o oră de vârf, rănind câteva zeci de persoane. Atacatorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă în octombrie 2023 pentru acte teroriste.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri