Nouă controversă în familia regală britanică. Regina l-a răsplătit pe William cu un nou titlu după plecarea lui Harry

Data actualizării: Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și prințul Harry
Foto: Guliver/GettyImages

Gestul Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii de a-i acorda un nou titlu prințului William în Adunarea generală a Bisericii Scoției este privit ca o răsplată pentru nepotul care a rămas lângă familie în timpul discuțiilor privind îndepărtarea cuplului Harry și Meghan de privilegiile regale.

Noul titlu acordat prințului William de către Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii ar fi fost un lucru normal în alte circumstanțe, dar la o săptămână după ce au fost luate ultimele hotărâri privind separarea prințului Harry și a soției sale, Meghan Markle de familia regală, sunt comentatori care interpretează gestul ca pe o „recompensă” pentru prințul care a rămas apropiat familiei.

Ducele de Cambridge, William va prelua funcția de Înalt reprezentant al coroanei în Adunarea generală a Bisericii Scoției. Prințul va îndeplini astfel diferite funcții ceremoniale și va efectua vizite oficiale.

Predecesorul său în funcție a fost Richard Scott, al 10-lea duce de Buccleuch și al 12-lea duce de Queensberry. De-a lungul vremii și alți membri ai familiei regale au mai ocupat acest post, prințesa Anne, prințul Charles și prințul Edward. Postul reprezintă rolul de protector și membru al reginei în biserica națională reformată din Scoția. Regina își numește anual reprezentantul pentru această funcție.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relație de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al șaptelea în ordinea succesiunii la tron. Cei doi au anunțat la începutul anului că vor renunța la calitățile de membri importanți ai Casei regale. Conform noului aranjament, Harry va rămâne prinţ, iar cuplul îşi va păstra titlul de duci de Sussex, în timp ce îşi începe o nouă viaţă, departe de Marea Britanie. Prinţul Harry şi ducesa Meghan îşi vor petrece majoritatea timpului în America de Nord și nu vor mai participa la evenimentele viitoare oficiale ale familiei regale.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri