Galerie Foto O actriţă din „Sex and the City” a intrat în greva foamei, în faţa Casei Albe, pentru a cere un armistiţiu permanent în Gaza

Data publicării:
Actriţa Cynthia Nixon, celebră pentru rolul său din serialul Sex and the City, a intrat în greva foamei şi protestează în faţa Casei Albe
Actriţa Cynthia Nixon, celebră pentru rolul său din serialul Sex and the City, a intrat în greva foamei şi protestează în faţa Casei Albe. Foto: Profimedia Images

Actriţa americancă Cynthia Nixon, cunoscută pentru rolul Mirandei Hobbes din serialul „Sex and the City”, a intrat luni în greva foamei, în faţa Casei Albe, alături de alţi manifestanţi, pentru a cere un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza, scrie News.ro.

Cynthia Nixon cere un armistiţiu permanent în Gaza. Foto: Profimedia Images
Cynthia Nixon cere un armistiţiu permanent în Gaza. Foto: Profimedia Images

Actriţa a intrat într-o grevă a foamei de cinci zile împreună cu alţi activişti.

„Facem această grevă a foamei pentru a pune în lumină acţiunile preşedintelui Joe Biden”, a declarat luni un reprezentant democrat al statului New York, Zohran Mamdani.

„Acţiunile preşedintelui Joe Biden sunt cele care conduc la bombardarea palestinienilor, la înfometarea lor. Ne înfometăm şi noi, pentru a face vizibil ceea ce este adesea şters, şi anume prin ceea ce trec palestinienii”, a denunţat el.

„În şapte săptămâni, Israelul a omorât mai mulţi civili pe o minusculă fâşie de pământ decât au fost ucişi în 20 de ani în tot Afganistanul”, denunţă Cynthia Nixon.

„Nu mai pot să văd oameni justificându-se spunând că pierderile civile sunt o consecinţă normală a războiului. Aceste cifre n-au nimic banal. Aceste morţi n-au nimic banal”, a afirmat ea, cerându-i preşedintelui Biden să „dea dovadă de empatie”.

Casa Albă a anunțat că urmează să trimită în Egipt trei avione militare încărcate cu ajutoare umanitare destinate Fâşiei Gaza, începând de marţi.

Cynthia Nixon, angajată în politică de mai mulţi ani şi susținătoare a ideilor lui Bernie Sanders, a candidat în alegerile primare democrate de la New York în 2016, însă a fost înfrântă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri