O bunică și-a sărbătorit aniversarea a 105 ani, după a supravieţuit infectării cu Covid într-un azil din Franța

Data actualizării: Data publicării:
batrana salvata de covid
Bătrână într-un centru Covid. Imagine ilustrativă. Foto: Profimedia Images

O bătrână din Franța care s-a infectat cu noul coronavirus în azilul de bătrâni unde locuia și-a sărbătorit ziua de naștere, la împlinirea a 105 ani la scurt timp după ce medicii au declarat-o vindecată. Familia și reprezentanții centrului i-au organizat și o mică petrecere.

Decana de vârstă a unei case de bătrâni din Alpii francezi, în vârstă de 105 ani, a supravieţuit COVID-19, a transmis directorul instituției,  informează AFP, preluată de Agerpres. Lea Lavy, care a împlinit 105 ani pe 10 decembrie, a suferit de o formă uşoară a bolii în această toamnă, iar în prezent se recuperează.

De ziua ei, "am organizat un mic eveniment cu nora sa, pentru a marca această ocazie", a declarat pentru AFP Stephane Richard, directorul casei de bătrâni "Fondation du Parmelan", din Annecy, mai scrie sursa citată. 

Femeia a locuit până recent în casa ei din Annecy. Casa de bătrâni care o găzduieşte de "câteva luni" a fost grav afectată de cel de-al doilea val de COVID-19.

"109 dintre cei 185 de locuitori (circa 60%) s-au îmbolnăvit de COVID-19, fiind înregistrate 33 de decese", a precizat Stephane Richard.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri