O fată de 18 ani din Pakistan a fost ucisă pentru o fotografie de pe rețelele sociale. Autorii ar fi chiar membrii familiei ei

Data publicării:
Poliția din Pakistan investighează uciderea unei tinere de 18 ani
Poliția din Pakistan investighează uciderea unei tinere de 18 ani. Foto: Profimedia

Poliția din Pakistan investighează uciderea unei tinere de 18 ani, după ce i-a fost cerută moartea pentru că a apărut într-o fotografie pe rețelele sociale, a declarat poliția citată de Reuters. Fata este cea mai recentă victimă a așa-ziselor „crime de onoare”.

Potrivit polițiștilor, tânăra a fost ucisă după ce un consiliu de bătrâni, cunoscut sub numele de jirga, a ordonat ca ea și o prietenă, care apărea și ea în imagine, să fie ucise. Printre suspecți se numără și rude ale femeii decedate, a spus poliția.

„Unii oameni au încărcat fotografii cu cele două fete”, a spus Masood Khan, reprezentant al poliției din districtul Kolai-Palas, din nord-vestul Pakistanului.

„Au împușcat-o pe una dintre ele, în timp ce poliția a salvat-o pe cealaltă”, a spus el.

În fiecare an, sute de femei din Pakistan sunt victime ale crimelor de onoare, comise de rude care pretind că acționează în apărarea onoarei unei familii, spun grupurile pentru drepturile omului. Crimele au loc în principal în zone rurale profund conservatoare.

Ministrul-șef interimar al provinciei Khyber Pakhtunkhwa, Syed Irshad Hussain Shah, a spus că a ordonat poliției să aresteze pe cei responsabili.

„Investigăm”, a spus Khan, adăugând că rudele de sex masculin ale tinerei femei ar fi fost implicate în crimă.

Imaginile publice ale femeilor sunt considerate tabu în zonă, a spus Khan.

Anul trecut, o curte de apel l-a achitat pe fratele unei vedete de pe rețelele sociale, Qandeel Baloch, pentru uciderea ei. Crimă comisă în 2016 a stârnit indignare la nivel național și a dus la schimbarea legilor legate de crimele de onoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri