O femeie din Coreea de Sud a fost arestată în cazul uciderii celor doi copii găsiți în valize într-un depozit din Noua Zeelandă

Data publicării:
valiza
Rămășitele găsite în valize cumpărate la o licitație în Noua Zeelandă aparțin unor copii. Foto: Profimedia Images

O femeie din Coreea de Sud a fost arestată în cazul uciderii a doi copii care au fost găsiți în valize într-un depozit luna trecută, anunță poliția din Noua Zeelandă, citată de BBC.

Într-un caz care a șocat țara, cadavrele a doi copii au fost descoperite de o familie care a cumpărat valizele de la o unitate de depozitare din Auckland.

Cadavrele fuseseră depozitate de câțiva ani. Poliția spune că victimele aveau vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

Noua Zeelandă a cerut extrădarea femeii din Coreea de Sud.

Poliția a declarat că a lucrat îndeaproape cu autoritățile sud-coreene în ultimele trei săptămâni în căutarea femeii, după ce luna trecută a anunțat că aceasta se află în Coreea de Sud.

Ancheta s-a concentrat asupra acestei femei după ce cei doi copii au fost identificați, însă numele lor nu au fost dezvăluite.

„A avea pe cineva în custodie în străinătate într-o perioadă atât de scurtă s-a datorat asistenței autorităților coreene și coordonării de către personalul Interpol al poliției din NZ”, a declarat inspectorul detectiv Tofilau Fa’amanuia Vaaelua.

Vaaelua a spus că femeia a fost arestată de poliția sud-coreeană joi dimineață, iar autoritățile din Noua Zeelandă vor solicita să-i fie refuzat dreptul la cauțiune înainte de extrădare.

El a adăugat că publicul a oferit „un sprijin copleșitor” pentru operațiunea poliției.

Presa locală a scris că suspecta ar fi rudă cu copiii și că familia a trăit în Auckland timp de câțiva ani, iar tatăl copiilor a murit înainte de decesul acestora.

Poliția a spus că familia care a găsit cadavrele a cumpărat un depozit care inludea și valize, la începutul lunii august. Această familie nu are nicio legătură cu decesele.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri