O femeie s-a speriat că nou-născutul ei nu seamănă cu niciunul dintre părinți. A descoperit că bebelușul are o boală extrem de rară

Data actualizării: Data publicării:
mana de bebelus imbracat in alb
O femeie s-a speriat că nou-născutul ei nu seamănă cu niciunul dintre părinți. A descoperit că bebelușul are o boală extrem de rară. Foto: Profimedia

O femeie din Marea Britanie care era îngrijorată că nou-născutul ei nu semăna deloc nici cu ea, nici cu tatăl le-a cerut medicilor să facă mai multe analize. Copilul a fost diagnosticat cu un sindrom cromozomial extrem de rar, relatează The Independent.

Hannah Doyle, în vârstă de 36 de ani, a observat imediat după naștere că fiul ei, Zander, nu semăna cu niciunul dintre părinți și avea ochii neobișnuit de umflați.

„Instinctul de mamă” i-a spus că ceva nu este în regulă și a cerut medicilor să facă niște analize.

Zander a fost diagnosticat cu o pierdere de cromozomi, o afecțiune atât de rară, încât nici nu se știe cum va fi afectat copilul atunci când va crește.

Hannah nu a reușit să găsească pe nimeni altcineva care are aceeași pierdere de cromozomi ca și fiul ei.

Vorbind despre momentele de după nașterea lui, femeia a spus: „Când l-am ținut în brațe, am simțit că e diferit de ceilalți copii ai mei și am știut imediat că ceva nu e în regulă. Când m-am uitat la ochii lui, erau foarte umflați și semănau puțin cu migdalele”.

„Cred și acum că încerca să-mi spună ceva, pentru că ochii lui arată cu totul altfel acum. Seamănă foarte mult cu tatăl său, dar când s-a născut el arăta foarte diferit”, a adăugat ea.

„Instinctul meu mi-a spus că ceva e diferit când s-a născut el și mă bucur că mi-am ascultat acel instinct”, a mai spus Hannah.

Femeia spune că, în ciuda bolii sale, Zander - acum în vârstă de 10 săptămâni - este un „bebeluş fericit”.

Ea adaugă că nu poate decât să aștepte să vadă cum va fi afectat copilul.

„Acesta este cel mai greu lucru, deoarece cu orice altă afecțiune medicală există mai multe răspunsuri. Nu am găsit nimeni altcineva cu aceeași ștergere de cromozomi, așa că nu există nici măcar un termen de comparație. S-ar putea să nu aibă niciun impact asupra lui, dar nu știm nimic și acesta e cel mai greu lucru”, spune Hannah.

„Uneori trebuie să recunosc că poate ar fost mai bine să nu fi știut asta. Dar îmi dau seama că e mai bine să știu, ca să-l pot înțelege dacă există dificultăți, așa că vreau să cresc conștientizarea asupra acestei afecțiuni, astfel încât alți copii să fie mai bine înțeleși”, adaugă ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri