O fetiță de 5 ani a dispărut în mod misterios de 11 zile, în Florența. Nimeni nu știe dacă e în viață, mai mulți români au fost audiați

Data actualizării: Data publicării:
carabinieri in fata fosutlui hotel astor din florenta
Mia Kataleya Alvarez, o fetiță de 5 ani de origine peruană, a dispărut în urmă cu 11 zile din fostul hotel Astor, din Florența. FOTO: Profimedia Images

Mia Kataleya Alvarez, o fetiță de 5 ani de origine peruană, a dispărut în urmă cu 11 zile din fostul hotel Astor, din Florența. Poliția are mai multe piste și ia în calcul inclusiv că micuța a fost răpită. În anchetă au fost audiate mai multe familii de români, scrie presa italiană.

Mia Kataleya Alvarez Chiclio, numotă Kata în presa din Italia, locuia cu familia în fostul hotel Astor, care a fost închis în 2020 și care din septembrie 2022 este ocupat de mai multe familii de români și sud-americani.

Ea a dispărut în 10 iunie, iar de atunci poliția nu a aflat ce s-a întâmplat cu ea. Tot orașul este în alertă, iar peste tot au fost puse afișe cu chipul fetiței.

Datele fetiței au fost introduse în baza de date a Interpol privind copiii dispăruți. Polițiștii iau în calcul că fetița ar fi putut fi răpită pentru ca familia ei să fie șantajată. O altă pistă e că în dispariția ei ar fi implicată o rețea de pedofili.

Comandantul de poliție Luciano Garofano a declarat că în urma cercetărilor este evident că fetița a fost răpită. "Nu ne întrebați ce s-a întâmplat, dacă mai este în viață, care a fost scopul pentru că nimeni nu poate spune și ar fi grav să facem presupuneri asupra unor fapte pentru care nu avem probe". Cu toate acestea, "cu siguranță a fost un act premeditat. Răpirile sunt premeditate, cu siguranță nu a fost o decizie impulsivă", a spus Garofano, citat de Euronews Italia.

El a spus că polițiștii au stat de vorbă cu părinții și că aceștia au oferit informații prețioase.

"Am cercetat toate căile de intrare și de ieșire, chiar și pe cele mai puțin facile, ca să ne facem o idee. Vom verifica și imaginile de pe camerele de supraveghere din oraș", a mai declarat el.

Presa italiană scrie că poliția a luat în calcul și ca în dispariția fetiței să fie implicați români, așa că au audiat mai multe familii.

Il Messaggero, citat de affaritaliani.it, scrie că la 300 de metri de intrarea în fostul hotel Astor în fiecare sâmbătă sosesc dube cu destinația România. Numeroșii români care locuiesc în zonă, printre care și ocupanții ilegali care locuiau la Astor, încarcă bunuri pe care vor să le trimită familiilor lor, a povestit jurnaliștilor proprietarul unui local din zonă. Bărbatul a subliniat că fetița a dispărut într-o zi de sâmbătă.

Mama Katei a așteptat de la 15.30, când s-a întors acasă, până seara pentru a suna la carabinieri și a semnala dispariția ei. Era timp suficient pentru ca răpitorii să o urce într-o dubă și să plece cât mai departe. 

O femeie de origine română, care locuiește în clădirea fostului hotel Astor, le-a spus că în clădire erau frecvente altercațiile și că violențele porneau din cauza chiriilor.

"Au scris că românii au avut ceva de-a face cu răpirea, dar noi nu au avut nimic de-a face cu asta, totul este între ei. Peruanii știu unde este fetița. Noi, românii, nu știm nimic, copiii se joacă afară, de ce au luat copilul lor și nu pe al nostru? ", a povestit femeia, citată de cronachedellacampania.it.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri