O tânără a murit chiar de ziua tatălui, căruia îi făcuse cadou o cină în familie. Mărturii zguduitoare după tragedia din Coreea de Sud

Data publicării:
victima pe targa si membri ai serviciilor de urgente inconjurati de multime in seul
Tragedie de proporții la Seul, în urma unei busculade care s-a produs de Halloween Foto: Profimedia Images

Părinții din Coreea de Sud povestesc despre așteptarea chinuitoare căreia trebuie să îi facă față pentru a primi vești despre copiii lor dispăruți în fatidica noapte de sâmbătă. Peste 150 de persoane, majoritatea tineri, au murit la Seul în urma unei busculade în care a fost antrenată o mulțime uriașă de oameni care veniseră să petreacă primul Halloween fără restricții, după trei ani de pandemie, într-o zonă celebră pentru viața de noapte din capitala Coreei de Sud.

Kim plânge în timp ce arăta jurnaliștilor ultimele mesaje de la fiica sa în vârstă de 25 de ani, una dintre cele peste 150 de victime.

„Am crezut că nu mai am nicio grijă acum, pentru că mi-am crescut toți copiii, dar nu știu cum să continui să trăiesc”, a declarat bărbatul de 58 de ani pentru presa locală, în timp ce aștepta duminică la morga spitalului universitar pentru femei Ewha Mokdong.

Fiica sa murise chiar de ziua lui. Ea se gândise să le facă un cadou, așa că rezervase și achitase o cină de lux pentru părinții ei la restaurantul Skylounge. Îi trimisese un mesaj: „Distracție frumoasă cu mama”. I-au mulțumit și au spus că mâncarea a fost delicioasă.

Apoi, tânăra le-a trimis ceea ce avea să fie ultimul ei mesaj: „Mă duc la Itaewon să sărbătoresc Halloween-ul”.

Povestea lui Kim este una dintre multele în care Coreea de Sud deplânge dezastrul de sâmbătă seara.

Ahn, în vârstă de 54 de ani, a așteptat timp de șase ore la spitalul universitar Soon Chun Hyang din Seul înainte să primească vestea morții fiicei sale. Ea a povestit că fiica ei, în vârstă de 20 de ani, a fost o alinare pentru ea după pierderea soțului ei. Fata renunțase la universitate și a ales în schimb să locuiască cu mama ei, iar pentru a câștiga bani lucra cu jumătate de normă la un spital și la un restaurant.

Printre victimele tragediei de sâmbătă au fost și străini. Grace Rached, în vârstă de 23 de ani, din Australia, era u regizor talentat și pasionat, potrivit familiei. „Ne este dor de minunatul nostru înger Grace, care lumina orice loc cu zâmbetul ei molipsitor. Grace i-a făcut întotdeauna pe ceilalți să se simtă importanți, iar bunătatea ei i-a impresionat pe toți cei pe care i-a întâlnit. I-a păsat întotdeauna de ceilalți și a fost iubită de toți.”, au transmis prinții ei.

Silvio Cohiji, care a cunoscut-o pe Grace la universitate, a spus că era o „persoană uimitoare”. „O rază de lumină care făcea orice pentru a-i ajuta pe ceilalți, avea o viață fabuloasă înainte, făcea lucruri uimitoare în carieră și călătorea mult. Toți au fost mereu fericiți în preajma ei. Își iubea atât de mult părinții și pe sora mai mică, încât era o binecuvântare să o întâlnești”.

Președintele țării a declarat o perioadă de doliu național „până când se va încheia gestionarea accidentului”, le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor și le-a urat tuturor răniților însănătoșire grabnică. Yoon Suk Yeol, care a vizitat locul tragediei, a mărturisit că a fost devastat când a văzut dezastrul petrecut în inima capitalei și a promis că va veni cu măsuri pentru a preveni accidente similare în viitor.

Busculada de Halloween din Itaewon este unul dintre cele mai grave dezastre din Coreea de Sud de la naufragiul unui feribot, în 2014, în urma căruia au murit 304 persoane, în principal elevi de liceu.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri